Flying Finn Future Star

Facebook Twitter Email Pinterest

FLYING FINN FUTURE STAR

Suomi on kuuluisa kansainvälisesti menestyneistä rallikuljettajistaan - niin menneinä vuosina, nyt kuin toivottavasti tulevaisuudessakin. Neste Rallin järjestäjä, AKK Sports Oy, perusti vuonna 2014 lupaavia rallikuljettajia kartoittavan Flying Finn Future Star -ohjelman vauhdittaakseen nuorten lahjakkuuksien tietä kohti kansainvälistä läpimurtoa ja maailman huippua.

Flying Finn Future Star -kilpailussa on vuonna 2019 kaksi palkintoa:

1) Viiden ensimmäisen SM-osakilpailun jälkeen osallistuminen Neste Ralliin elokuussa

  • Neste Ralliin voittaja lähtee täydellisellä kilpailupaketilla, sisältäen ralliauton ja huoltokokonaisuuden: renkaat, polttoaineet, osallistumismaksut, testin ennen kisaa, koulutuksen ja valmennuksen, kuin myös konsultoinnin PR- ja mediasuhteiden hoitamiseen.

2) Koko Ralli SM -kauden päätteeksi osallistuminen junioreiden rallin MM-sarjaan (tai vastaavaan) kaudelle 2020

  • Kauden 2019 päätteeksi valittava kuljettaja palkitaan M-Sportin, Pirellin, Coregon ja AKK:n tuella tallipaikalla junioreiden MM-sarjaan kaudelle 2020.

Kilpailun ilmoittautumislomake löytyy täältä.

Kilpailualustana Ralli SM -sarja

Flying Finn Future Star valitaan Ralli SM -sarjassa kerrytetyn menestyksen kautta. Sarjan promoottorina toimii AKK Sports ja kilpailujen järjestäjinä paikalliset autourheiluseurat. Kilpailun osallistujat ajavat luokassa SM3, jossa autot ovat FIA R1 ja R2 -luokiteltuja.

Kasvavassa suosiossa oleva SM3 on erityisesti nuorten kilpailijoiden luokka, jossa kaluston ylläpitokustannukset pysyvät järkevinä. Luokasta on luonteva siirtyä eteenpäin R5- tai Super2000-luokan autoihin. Merkkeinä luokassa toimivat esim. Citroën, Ford, Peugeot ja Skoda.

Viralliset yhteistyökumppanit

               

Voittajan valintaprosessi

Ensimmäisen finaalin valintaprosessissa otetaan huomioon Ralli SM -sarjan viisi ensimmäistä osakilpailua, eli osakilpailut, jotka ehditään ajamaan ennen päätapahtumaa, Neste Rallia.

Kuljettajan siis tulee ajaa luokassa SM3 ja olla iältään syntynyt 1.1.1994 tai sitä myöhemmin. Nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat luokkansa SM-pisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen.

Kuskien ajoanalyysi tehdään perustuen kauden varrella annettuihin näyttöihin. Ajoanalyysin lisäksi testissä arvioidaan kuskien fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia, sekä PR- ja mediasuhteissa suoriutumista.

Kaudella 2019 toisen finaalin valintatilaisuus järjestetään koko kauden päätteksi, jossa testataan samoja asioita kuin ensimmäisenä jaettavassa FFFS-palkinnossa. Tällöin palkintona on tallipaikka junioreiden rallin MM-sarjaan (tai vastaavaan rallin MM-sarjan luokkaan) kaudelle 2020.

Voittaja voi olla sama molemmissa palkinnoissa.

FFFS-kilpailijat 2019

Nimi Syntymäaika    Seura Paikkakunta   Kalusto
Ajari Piiroinen   19.8.1999 Lahden UA Jyväskylä Ford Fiesta R2
Aleksi Röyhkiö 13.6.2000 PR-Rac Ylöjärvi Ford Fiesta R2
Arttu Lähdeniemi 18.11.1999 PunMK/UA Punkalaidun Ford Fiesta R2
Heikki Koski-Lammi  5.11.1996 JaMoKe/UA Jalasjärvi Citroen C2 R2
Henri Hokkala 27.8.1994 ALTI Tikkakoski Peugeot 208 R2
Joonas Huovinen    21.8.1998 Keski-Karjalan UA    Joensuu Citroen C2 R2 Max
Juho-Koski Lammi 20.12.1999 JaMoKe/UA Jalasjärvi Citroen C2 R2
Kalle Markkanen 1.3.1999 EMSC Espoo Peugeot 208 R2
Lauri Joona 7.12.1996 Sastamalan UA Sastamala Ford Fiesta R2T
Markus Manninen 11.08.1994 UUA Akaa Ford Fiesta R2
Niko Kalmi 14.09.2000 Hyvinkään UA Hyvinkää Citroen C2 R2
Roni Kauppi 12.4.2000 LakUA Ii Citroen C2 R2
Sami Pajari 1.12.2001 HeiUA Lahti Ford Fiesta R2
Toni Tuominen 20.12.1996 LohUA Lohja Citroen C2 R2

SM3-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen 

1. Joonas Lindroos 50
2. Roni Kauppi 42 *
3. Lauri Joona 35 *
4. Sami Pajari 35 *
5. Arttu Lähdeniemi 34 *

* Flying Finn Future Star -kilpailija

Kaikki SM-pisteet löydät tästä.

Flying Finn Future Star 2018: Henri Hokkala

Tikkakoskelainen ralliautoilija Henri Hokkala on valittu rallin Tulevaisuuden Tähdeksi vuonna 2018. Valinta tarkoittaa sitä, että Hokkala saa täydellisen kilpailupaketin Suomen MM-ralliin eli Neste Ralliin sekä loistavan tilaisuuden osoittaa kykynsä kaikille MM-rallitiimien johtajille heinäkuun 26.-29. päivä.

Tulevaisuuden Tähti -kilpailun finaali järjestettiin Kuortaneen Urheiluopistolla sunnuntaina ja maanantaina 17.-18. kesäkuuta. Finaalin päässeet muut kuljettajat olivat Samuli Vuorisalo, Niko Mäkinen, Jussi Lindberg ja Lauri Joona. Kuljettajat kävivät läpi mm. psyykkiset sekä fyysiset testit ja lisäksi heidän erikoiskokeiden ennakkotutustumis- sekä englanninkielen taitojaan mitattiin. Kun sekä kilpailusuoritukset että testit otettiin huomioon, valikoitui Hokkala lopulta voittajaksi.

23-vuotias Hokkala koki finaalilaisuuden kokonaisvaltaisena testiprosessina, jossa käytiin monipuolisesti eri osa-alueita läpi. Hyvän lisän suorittamiseen toi viime lauantaina päättyneen Seinäjoen SM-rallin luokkavoitto, joka tuli kauden tärkeimpään paikkaan.

- Tykkäsin testitilaisuudesta. Oli hyvä, että siinä käytiin laajasti eri asioita läpi. Seinäjoen voitto antoi tähän ehdottomasti lisäboostia, mutta sinne lähdettiinkin vähän niin, että voitto on otettava. Kausi sinänsä on ollut nousujohteinen, mutta tulokset ovat uupuneet. Nyt tuli sitten kunnon potti kerralla, kun voitettiin tämä Tulevaisuuden Tähti -finaalikin, ensimmäistä kauttaan rallin SM-sarjassa ajava Hokkala pohti tuloksen selvittyä.

Menestyspolku on todettu toimivaksi, mutta hihat on käärittävä ylös

Finaalin voitto merkitsee sitä, että Hokkala pääsee toteuttamaan yhden unelmistaan ja ajamaan Neste Ralliin. Tikkakoskelaiselle nuorelle miehelle MM-ralli on kirjaimellisesti kotikisa. Hän seuraa samalla aikaisempien Tulevaisuuden Tähtien Teemu Sunisen (2014), Jari Huttusen (2015), Juuso Nordgrenin(2016) ja Emil Lindholmin (2017) jalanjälkiä. Suninen, Huttunen ja Nordgren ovat raivanneet tiensä jo maailmalle ja tehdaskuljettajiksi, Lindholm on puolestaan SM-pisteissä kolmantena tällä hetkellä.

- Hieno fiilis, paljon on toki asioita vielä tehtävänä ennen itse rallia. Uusi auto tulee jälleen kerran alle, joten töitä on luvassa. Upeaa mahdollisuus se tietenkin on, Hokkala hehkuttaa.

Neste Rallin promoottori Jani Backman oli osa Tulevaisuuden Tähti -kilpailun jurya, jolla oli käsissään viisi vahvaa kandidaattia.

- Ryhmä oli todella tasainen ja lopulta Hokkala valikoitui voittajaksi. Kävimme aika filosofistakin keskustelua siitä, mitä tällä kilpailulla haemme ja koska nimikin on Tulevaisuuden Tähti, niin halusimme katsoa nyt ehkä pidemmällekin tulevaisuuteen. Hokkala on sellainen kuljettaja, jolla on menestyspotentiaalia moneksi vuodeksi, sen osoittaa todella nopea kehityskäyrä kilpa-autoilijana. Mitään pikavoittoja emme odota, mutta toisaalta hän on itsekin tehnyt selväksi halun nousta aivan lajin huipulle asti, mitä mekin tietysti odotamme ja olemme valmiita häntä siinä tukemaan, Backman perusteli valintaa.

Henri Hokkala, profiili:

Syntynyt: 27.8.1994
Kotipaikka: Tikkakoski
Ura: Yksi voitto SM3-luokassa Ralli SM -sarjassa tänä vuonna
Auto Ralli SM-sarjassa: Peugeot 208 R2

Tulevaisuuden Tähti 2018 jury:

Tapio Korjus
Keihäänheiton olympiavoittaja, valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja ja Kuortaneen Urheiluopiston rehtori

Kai Tarkiainen
Neste Rallin kilpailunjohtaja ja Ralli SM -sarjan promoottori

Tommi Pärmäkoski
Nelinkertaisen F1-maailmanmestarin Sebastian Vettelin kuntovalmentaja (2008-2011), Lahden Pelicans -liigajoukkueen valmennusryhmän jäsen

Maciej Woda
M-Sport Polandin johtaja

Jani Backman
Neste Rallin promoottori

Minna Sillankorva
Naisten rallin maailmanmestari ja ajokouluttaja

Aiemmat Flying Finn Future Star -voittajat:

2017: Emil Lindholm
2016: Juuso Nordgren
2015: Jari Huttunen
2014: Teemu Suninen

Flying Finn Future Star - miten, missä, milloin?

Projektia pääsee seuraamaan koko kauden ajan Ralli SM -sarjan ja Neste Rallin viestintäkanavien kautta. Voittajan julkistamisen jälkeen Neste Rallin kotisivut ja somekanavat seuraavat rallilupauksen matkaa kohti pääpalkintoaan, heinäkuun lopussa siintävää MM-kilpailuviikonloppua.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 62 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 59 pistettä NHD (R5)
3. Juha Salo / Topi Luhtinen 56 pistettä Karkkilan UA (R5)
4. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 27 pistettä MikUA ()
5. Henrik Pietarinen / Juha Lummaa 26 pistettä SiAk (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa