Tulevaisuuden Tähti

Facebook Twitter Email Pinterest

UNELMANA MM-RALLI -PROJEKTI

Suomi on kuuluisa kansainvälisesti menestyneistä rallikuljettajistaan - niin menneinä vuosina, nyt kuin toivottavasti tulevaisuudessakin. Neste Rallin järjestäjä, AKK Sports Oy, perusti vuonna 2014 lupaavia rallikuljettajia kartoittavan projektin vauhdittaakseen nuorten lahjakkuuksien tietä kohti kansainvälistä läpimurtoa ja maailman huippua.

Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen Neste Ralliin. Hän pääsee näyttämään taitojaan Suomen MM-rallin sorateillä täydellisellä kilpailupaketilla, sisältäen ralliauton ja huoltokokonaisuuden: renkaat, polttoaineet, osallistumismaksut, testin ennen kisaa, koulutuksen ja valmennuksen, kuin myös konsultoinnin PR- ja mediasuhteiden hoitamiseen.

Kilpailualustana Ralli SM -sarja

Tulevaisuuden Tähti valitaan Ralli SM -sarjassa kerrytetyn menestyksen kautta. Sarjan promoottorina toimii AKK Sports ja kilpailujen järjestäjinä paikalliset autourheiluseurat. Unelmana MM-ralli -kilpailun osallistujat ajavat luokassa SM3, jossa autot ovat FIA R1 ja R2 -luokiteltuja. Kasvavassa suosiossa oleva SM3 on erityisesti nuorten kilpailijoiden luokka, jossa kaluston ylläpitokustannukset pysyvät järkevinä. Luokasta on luonteva siirtyä eteenpäin R5- tai Super2000-luokan autoihin. Merkkeinä luokassa toimivat Citroën, Ford, Peugeot ja Skoda.

Viralliset yhteistyökumppanit

Checkout     Matka-agentit    Michelin     Rallivakuutus

Voittajan valintaprosessi

Valintaprosessissa otetaan huomioon Ralli SM -sarjan viisi ensimmäistä osakilpailua, eli osakilpailut, jotka ehditään ajamaan ennen päätapahtumaa, Neste Rallia. Nuoren siis tulee ajaa luokassa SM3 ja olla iältään syntynyt 1.1.1992 tai sitä myöhemmin. Nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat luokkansa SM-pisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen. Kuskien ajoanalyysi tehdään perustuen kauden varrella annettuihin näyttöihin. Ajoanalyysin lisäksi testissä arvioidaan kuskien fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia, sekä PR- ja mediasuhteissa suoriutumista.

Tulevaisuuden Tähti 2016 – Juuso Nordgren

Juuso Nordgren on Suomen rallin Tulevaisuuden Tähti päihitettyään kaksi haastajaansa kisassa ajopaikasta Neste Ralliin, eli Suomen MM-rallin osakilpailuun, joka ajetaan heinäkuun lopussa.

Nordgren voitti kaksipäivää kestäneen finaalin jossa arvioitiin nuotitusta, henkistä ja psyykkistä vahvuutta ja viestinnällisiä valmiuksia englanninkielisessä haastattelussa. Finaalin jury koostui alan vaikuttajista ja ammattilaisista ja he seurasivat testien jokaista vaihetta silmä tarkkana. Nordgrenin lisäksi finaaliin osallistuivat Pyry Ovaska ja Miika Hokkanen.

Päätös testien jälkeen oli, että Juuso Nordgren on näistä kolmesta nuoresta lahjakkuudesta se, joka ansaitsee tämän unelmatilaisuuden.

"Olin helpottunut, kun kuulin että voitin, koska minulle ladattiin aika paljon paineita tähän kisaan!" kertoi 19-vuotias Nordgren kisan ratkettua.

"Olen ajanut rallia vasta kaksi vuotta, joten minulla ei ole kovin paljon kokemusta, mutta tein vain parhaani koko ajan. Tämä olisi ollut hieno kokemus vaikka en olisi voittanutkaan, koska me kaikki opimme tässä paljon ja jouduimme ponnistelemaan todella kovaa."

Neste Ralli on Nordgrenin ensimmäinen MM-ralli. Hän seuraa nyt hyvää tulosta tehneiden aiempien Tulevaisuuden Tähtien, Teemu Sunisen (2014) ja Jari Huttusen (2015) jalanjäljissä.

"Tämä on minulle aivan mahtava tilaisuus ja aion ottaa siitä kaiken irti" Nordgren lisää.

Nordgren osallistuu palkintonaan Neste Ralliin Citroën DS3 R3T autolla JWRC-luokassa. Voittoon kuuluu niin auto kisan ajaksi kuin tiimipalvelutkin.

"Olen itse asiassa ajanut DS3:lla edellisessä rallissa ja tiedän miten hyvä auto se on. Nyt on sitten vain minusta itsestäni kiinni, että pystyn kisassa parhaaseen suoritukseeni."

Valmistautuessaan Tulevaisuuden Tähti -palkintokisaansa Nordgren pääsee ajamaan yhden testipäivän kisa-Citroënillaan. Hän ottaa itselleen myös lisävalmennusta Jukka Korhoselta ja Matti Rantaselta, jotka molemmat ovat näyttäneet omat kykynsä ja nopeutensa rallissa menneinä vuosina.

Neste Rallin promoottori Jani Backman on ollut mukana Tulevaisuuden Tähti juryssä myös aiempina vuosina.

"Loppujen lopuksi päätös ei ollut vaikea. Juuso vakuutti kaikki tuomarit suorituksellaan jokaisessa testissä. Tietenkin taso oli kova, kuten tässä kisassa aina. Näimme Juuson vahvuuden kuitenkin jo varhaisessa vaiheessa kisaa ja tietenkin meillä on nyt kovat odotukset."

Juuso Nordgren, profiili:

Syntynyt: 19.1.1996 (19-vuotias)
Kotipaikka: Karkkila
Ura: 2015 Rallin Suomen Juniorimestari
Kaksi voittoa SM3 / R2 luokassa Ralli SM-sarjassa tänä vuonna
Auto Ralli SM-sarjassa: Peugeot 208 R2
Ralli-ihanne: Sebastien Loeb – paras kaikessa. Rata-ihanne: Ayrton Senna.
Tiesitkö? Markku Alen ja yhdeksänkertainen Suomen mestari Juha Salo tulevat myös Karkkilasta.

Tulevaisuuden Tähti 2016 jury:

Jani Backman, Neste Rallin promoottori
Jouni Ampuja, rallivalmentaja
Sebastian Lindholm, rallikuljettaja, testausekspertti
Jarno Riski, urheiluvalmentaja
Erik Veiby, rallimanageri

Tulevaisuuden Tähti - aiemmat voittajat:

2015: Jari Huttunen
2014: Teemu Suninen

Tulevaisuuden Tähti - miten, missä, milloin?

Projektia pääsee seuraamaan koko kauden ajan Ralli SM -sarjan ja Neste Rallin viestintäkanavien kautta. Voittajan julkistamisen jälkeen Neste Rallin kotisivut ja somekanavat seuraavat rallilupauksen matkaa kohti pääpalkintoaan, heinäkuun lopussa siintävää MM-kilpailuviikonloppua.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jonne Halttunen 84 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Jarno Ottman 61 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jarkko Nikara / Sayaka Adachi (JPN) 46 pistettä Saarijärven UA ()
4. Jussi Vainionpää / Mika Juntunen (Kaj-UA) 30 pistettä Oulun UA (R5)
5. Tomi Tukiainen / Mikko Pohjanharju 28 pistettä Keuruun UA (S2000)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2017

  Rallin nimi Paikkakunta Päivämäärä
  1. Arctic Lapland Rally   Rovaniemi     

26.-28.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 17.-18.2.
  3. TAHKO SM-Ralli Nilsiä 10.-11.3.
  4. Riihimäki-ralli Riihimäki 19.-20.5.
  5. SM O.K. Auto-Ralli Kouvola 9.-10.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli Uusikaupunki    8.-9.9.
  7. RealPark - Lake City Rally    Tampere 29.-30.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa