Facebook Twitter Email Pinterest

Kinnusen ja Peugeot 208 R2:n toinen SM-ralli

20.02.2013 /

Kinnunen Peugeot 208 R2.jpg

Tulevassa viikonvaihteessa koittaa Ralli SM -kauden toinen osakilpailu Mikkelissä. Kyseessä on myös Jaro Kinnuselle toinen kilpailu uudella ralliautolla, Pohjoismaiden ensimmäisellä Peugeot 208 R2-mallilla.

Kauden avaus toi tulokseksi SM3-luokan kolmannen sijan jarrumurheiden hidastamana, mutta Jarospeed -tiimi sai olla tyytyväinen tuoreen ralliauton vauhtiin ja potentiaaliin.
"Mikkelin kaksipäiväisessä SM Vaakuna-rallissa tuota sijoitusta lähden päättäväisesti parantamaan. Ennakkotunnelmat ovat kohdallaan kahden testijakson jäljiltä", Jaro Kinnunen toteaa.

"Jo avauskilpailun jälkeen ajetuissa testeissä saimme jarruongelmat pois päiväjärjestyksestä. Ranskasta tulleet jarrupalat ovat toimineet tässä automallissa soralla, mutta lumipinnalla kukaan ei vielä ollut autoa niillä testannut."

"Viime viikonloppuna keskityimme testitiellä iskunvaimennuksen hienosäätöihin. Pieni kehitysaskel saatiin tehtyä, ja nyt on hyvät fiilikset. Testeissä sain hyvän tatsin päälle ja innolla odotan Mikkelin hienoa kisaa", Kinnunen jatkoi. Jaro-Kinnunen-2013.jpg

Mikkelin SM-osakilpailu alkaa perjantaina 22.2. klo 18 alkaen, jolloin ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta. Yötauon jälkeen lauantaina ajetaan täysi kilpailupäivä ja maalijuhlallisuudet alkavat klo 17:n jälkeen Mikkelin torilla.

Jarospeed-tiimin huoltopilttuussa SM Vaakuna-rallissa on kolme erilaista autoa. Uuden Peugeot 208 R2:n lisäksi sieltä löytyvät Jaro Kinnusen kaksi ensimmäistä rallikilpuria: N-ryhmän Honda Civic ja F-ryhmän vanhempi Civic-malli. Niitä ohjastavat Kimmo Linden ja 50-vuotisjuhliaan rallin parissa juhlistava Jukka Lifländer.
(teksti ja kuvat: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Eerik Pietarinen / 25 pistettä (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 16 pistettä SaarUA (R5)
5. Niclas Grönholm / 13 pistettä ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa