Teemu Asunmaa kolmanneksi SM-pisteissä

26.02.2013 / Teemu Asunmaa kolmanneksi SM-pisteissä

Vuoden 2011 rallin junioreiden suomenmestari, alavutelainen Teemu Asunmaa jatkaa vahvoja otteita SM-sarjan debyyttivuonnaan. Mikkelin ympäristössä ajetussa sarjan toisessa osakilpailussa N-ryhmän turboahdetulla nelivetoisella Subaru Impreza WRX STi -ralliautolla ajanut Asunmaa ja kartanlukija Tomi Ikonen kotiuttivat kuudenneksi korkeimmat SM-pisteet. Niiden turvin Asunmaa otti kiinnityksen pronssimitaliin, kun ajamatta on vielä viisi osakilpailua.

Tasaisesti erikoiskokeet sijoille 5-7 ajanut Asunmaa hallitsi vaativan reitin salaisuudet ja saapui maalilipulle odotusten mukaisella tuloksella. Penkkoja pöllytellen ja isompia virheitä vältellen kilpailun kuusi erikoiskoetta ja noin 105 erikoiskoekilometriä hieman jo vanhentuneella autolla taituroinut rallimestari oli maalilipulla tyytyväinen mies, vaikkakin viidennestä sijasta hän jäi vain 2,5 sekuntia.
"Kokonaisuudessaan Mikkelin SM-ralli oli hieno kilpailu, joka nosti meidät SM-pronssin kantaan. Oli hienoa nähdä, että N-ryhmän autolla pystyttiin vastaamaan modernien Super2000, R4 ja jopa WRC-autolla ajaneiden kuljettajien vauhtiin. Tietysti outoahan se oli pienellä lähtönumerolla ja hyväkuntoisilla teillä ajaa, kun aikaisempina vuosina olen kilpaillut suurella lähtönumerolla ja huonokuntoisilla teillä. Vaikka liukasta oli, meillä Tomin kanssa oli hytissä sitäkin hauskempaa", kiteytti Asunmaa kilpailuaan.

"Ennen kilpailukauden alkua emme olisi voineet uskoa, että toisen osakilpailun jälkeen olisimme sarjassa kolmansia. Täytyy kuitenkin muistaa, että pitkässä sarjassa on vielä viisi osakilpailua ajamatta ja että töitä auton sekä ennen kaikkea vauhtini eteen on paljon edessä. Reilun viikon päästä Joensuussa ajettavassa sarjan kolmanteen ja samalla talvikauden viimeiseen osakilpailuun startataan samoilla eväillä ja tavoitteilla kuin kaikkiin muihin kilpailuihin: Virheetön ja tasainen ajo sekä sitä kautta mahdollisimman korkeat SM-pisteet taskuun, Asunmaa tietää.

SM Vaakuna-Rallin voittoon ajoi ralliautoilun moninkertainen Juha Salo, joka kävi hienon taistelun WRC-autolla ajanutta Ari Vihavaista vastaan. Asunmaa ja Ikonen ajoivat upean kilpailun viidennestä sijasta, mutta matka loppui kesken. Parhaimman sijoituksensa ajanut Jari Kihlman kuittasi 2,5 sekunnin marginaalilla hieman enemmän SM-pisteitä.
(teksti ja kuva: Jani Kekoni)

Lopputulokset SM Vaakuna Ralli 2013, Mikkeli: SM1 Neliveto