Facebook Twitter Email Pinterest

Christoffer Dahlström pääsi tavoitteeseensa

28.02.2013 /

toffedahlstrom-mikkeli2013e.jpg

Ralli SM -sarjan toisen osakilpailun yhteydessä ajetussa Fiesta Sport Trophy -rallisarjan toisessa osakilpailussa espoolainen Christoffer Dahlström avasi pistetilin kurvaillen sarjan kolmanneksi nopeimman suorituksen. Kuukausi sitten Rovaniemellä ajetun FST-sarjan avauskilpailun väliin jättänyt Dahlström nousi samalla jaetulle neljännelle sijalle, kun ajamatta on vielä viisi osakilpailua.

Teematulla taktiikalla SM Vaakuna-Rallin kuusi erikoiskoetta ja noin 105 erikoiskoekilometriä kokeneen kartanlukija Peter Flythströmin kanssa taituroinut Dahlström oli, lievistä ajovirheistä huolimatta, tyytyväinen kilpailupäivän antiin. 500 päivän kilpailutauon jälkeen Dahlströmin suoritusta voidaan pitää vähintäänkin hyvänä, koska tuloslistalla taakse jäi lukuisia SM-sarjan konkarikuljettajia.

Itsensä voittaminen oli Dahlströmin suurin tavoite ja sen toteuduttua kilpailun maalilipulla hymyili tyytyväinen mies.
"Mikkelin SM-ralli meni pelikirjan mukaan. Meillä oli autossa lappu, joka muistutti tavoitteestamme: Aja maaliin ja muista pitää hauskaa. Lisäksi meillä oli jokaiselle erikoiskokeelle sen luonteen mukaisesti luotu oma teema. Esimerkiksi sähellystä piti välttää, risteyksistä sekunnit pois, jarrutuspaikat kuntoon, mutkayhdistelmien ajaminen ja nopeat osuudet kaasupoljin pohjassa. Näin palikka palikalta pääsin pitkän kilpailutauon jälkeen mukaan ralliautoilun vauhdikkaaseen maailmaan", Dahlström kertoo.

"Ainoa suurempi moka sattui neljännen erikoiskokeen isossa hyppyrissä, jossa lensimme suoraan penkkaan sillä seurauksella, että Stop´n Go Pit Stop maksoi meille noin 30 arvokasta sekuntia. Silti kokonaisuudessaan kilpailu meni suunnitelmien mukaisesti ja tästä on todella hyvä jatkaa reilun viikon päästä Joensuussa ajettavaan SM- ja Fiesta-rallisarjan kolmanteen osakilpailuun", Dahlström jatkaa.

Fiesta-merkkiluokan voittoon ajoi 28 sarjapisteen johtoaseman venyttänyt Samuli Vuorisalo. Dahlström ja Flythström ovat sarjatilanteessa seitsemän pistettä hopeasijasta ja se tuo mahtavan haasteen Itärajan tuntumassa ajettaville vuoristoratamaisille erikoiskokeille.

"Mikkelistä jäi mukavasti uudenlaista adrenaliinia vereen ja sen myötä kilpailuhenkisyyttä ei Joensuussa puutu. Tässä yhteydessä on ehdottomasti kiitettävä maailman parasta porvoolaista kartanlukijaani, joka kokemuksellaan erinomaisesti osasi rauhoitella liiallisia menohalujani. Lisäksi kun mahtava huoltotiimini teki myös virheetöntä työtä, todella hyvin fiiliksin lähti kilpailukausi käyntiin", Dahlström mehusti.
(teksti ja kuva: Jani Kekoni)

Sarjatilanne Fiesta Sport Trophy Finland, 2/7 osakilpailua:
1. Samuli Vuorisalo, 47 pistettä
2. Jori Nousiainen, 19 pistettä
3. Kimmo Vainio, 14 pistettä
4. Kari Hytönen, 12 pistettä
4. Christoffer Dahlström, 12 pistettä
6. Olli Kankkunen, 10 pistettä
7. Max Vatanen, 8 pistettä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Eerik Pietarinen / 25 pistettä (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 16 pistettä SaarUA (R5)
5. Niclas Grönholm / 13 pistettä ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa