Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen tähtää 2-vetoisten kärkeen

11.06.2013 /

Jaro Kinnunen R2 Peugeot 208.jpg

Kun Ralli SM -sarjan kesäkausi alkaa lauantaina 15. kesäkuuta Laihian ympäristössä, starttaa Jarospeed-tiimi kilpailuun varsin hyvin valmistautuneena. Alkukesän aikana suoritettujen testien lisäksi Jaro Kinnunen on ajanut yhden testikilpailun Peugeot 208 R2 -kilpurilla.

Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen ovat luokkansa SM-pistetaulukossa kolmannella sijalla, jota kaksikko lähtee kohentamaan kesäkauden ralleissa.
"Talvella Suomeen hankittu Peugeot 208 R2 on tuntunut erittäin tasapainoiselta soralla, joten kuskilla on täysi luotto autoon. Voitto on nyt tavoitteena. Muut palkintosijat on jo saavutettu useasti. Vauhti on sillä tasolla, että voittoon pitää pystyä. Tiukkaa kisaa silti odotan, kuten meidän luokassa aina", Kinnunen ennakoi.

Kaksivetoiset SM3-luokan ralliautot on laitettu kesän avauskisassa Laihialla avaamaan reittiä, kun perinteisesti reitillä ensimmäisenä ovat liikkuneet nelivetoiset ralliautot.
"Lähtöjärjestys on Pohjanmaa-rallissa erilainen, mikä tuo kisaan lisäväriä. Yritän perjantain nuotitusjaksolla keskittyä lähtöjärjestyksen tuomiin etuihin ja haittoihin. On tietenkin kiva startata jo kolmantena autokuntana reitille", Jaro toteaa.

"Erittäin hyvillä mielin lähdemme kisaan. Vauhtini oli jo talvella hyvää tuoreella kilpurilla, ja kesäkeli on aikaisempina vuosina sopinut vielä piirun verran paremmin minulle."

SM Pohjanmaa-ralli alkaa lauantaina klo 11.01 ja kuuden erikoiskokeen jälkeen maalijuhlallisuudet koittavat klo 17.30 alkaen.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Sami Korvola / Asko Kujala (EPUA) 0 pistettä EPUA ()
2. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 0 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jari Kuikka / Tomi Ikonen 0 pistettä JärvisUA (Fin-N)
4. Jukka Kasi / Henri Ania 0 pistettä Laihian UA (R5)
5. Mikko Lehti / Veikko Kanninen 0 pistettä THU-TEAM (FinR4WD)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa