Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroosin suoritus hylättiin

16.06.2013 / Joonas Lindroosin suoritus hylättiin

Laihia-Lindroos-2.jpg

SM3-luokan pistejohdossa olleen Joonas Lindroosin kilpailusuoritus hylättiin SM Pohjanmaa Rallissa Laihialla. Erikoiskokeen 4 lähdössä Citroënista katosivat sähköt, eikä auto käynnistynyt. Syylliseksi osoittautui päävirtakytkin ja siihen piti tehdä ohituskytkentä. Korjaustoimenpiteessä kului sen verran aikaa, että Lindroos ja kartturi Kilpeläinen myöhästyivät erikoiskokeen lähdöstä. Myöhästymisestä seurannut aikasakko ylitti sääntöjen salliman maksimiajan.

"Laskimme, että edellä olisi lähtenyt vain sen verran autoja, että aikasakko ei aiheuttaisi hylkäystä. Edellä olikin kuitenkin muutama auto kahden minuutin lähtövälillä ja myöhästymistä tuli yli sääntöjen sallima 15 minuuttia", kertoo Pasi.

Ilman hylkäystä Joonaksen kilpailu meni moitteettomasti. Jos hän ei ajanut luokkapohjia, ainakin sitten toiseksi nopeimman ajan.
"Ilman tuota sähkövikaa meillä ei ollut mitään ongelmia koko kilpailun aikana. Jaro Kinnusen kanssa käytiin tosi tiukkaa kilpailua", kertoo Joonas pettyneenä.

Toisesta huollosta lähtiessään Joonas ja Pasi eivät vielä tienneet aikasakon todellista määrää ja siitä seuraavaa hylkäystä, joten he lähtivät ajamaan loput kaksi erikoiskoetta. Niillekin he ajoivat pohjat, mutta turhaan.

Hylkäyksen johdosta Lindroos putosi pisteissä SM3-luokan kolmanneksi. Hänellä on 64,5 pistettä. Toisena olevalla Samuli Vuorisalolla on 65,5 pistettä ja Luokkaa johtavalla Jaro Kinnusella 73 pistettä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa