Jussi Vainionpää kolmanneksi Laihialla

03.07.2013 / Jussi Vainionpää kolmanneksi Laihialla

Ralli SM -sarjan SM2-luokan kaikki talviosakilpailut voittaneet Jussi Vainionpää ja Mika Juntunen lähtivät kesäkaudelle hyvistä asetelmista maksimipistepotti taskussaan.

SM -sarjan neljäs osakilpailu käytiin Pohjanmaan tasaisissa maisemissa Laihian ympäristössä. Parivaljakko sijoittui SM-sarjan ensimmäisessä kesäosakilpailussa kolmannelle sijalle.

Kilpailu oli kaksikolle nousujohteinen. Päivän kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella rytmin löytäminen oli vaikeaa, neljännellä erikoiskokeella "homma" alkoi sujua ja aika pohja-ajasta jäi vain 1,5 sekuntia. Kaksikko ajoi viidennelle erikoiskokeelle pohja-ajan nousten viidennen erikoiskokeen jälkeen kolmannelle sijalle.

Kokonaiskilpailussa kuuden ajetun erikoiskokeen, eli 90,2 kilometrin, jälkeen Vainionpään ero kilpailun voittaneeseen Henri Kolsiin oli maalissa 9,7 sekuntia ja Esa Ruotsalaiseen, joka sijoittui toiseksi, vain 4,4 sekuntia.
"Kai sitä olisi ollut mahdollisuuksia vaikka voittoon, jos olisi ajanut koko päivän kilpaa. Oikeastaan kolme viimeistä pätkää oli todellista ajamista ja sellaista, että kellot tykkäsivät. Siihen olen kyllä tyytyväinen, että vauhdinnosto onnistui ja sentään pääsin kolmanneksi asti.", ruoski Vainionpää itseään huonosta alusta.