Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Vainionpää vaikeuksien jälkeen kolmas

05.09.2013 / Jussi Vainionpää vaikeuksien jälkeen kolmas

Turussa ajettiin rallikauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu. Reitti koostui seitsemästä erikoiskokeesta, joista kertyi yhteensä 90 erikoiskoekilometriä. Kaksipäiväisen kilpailun ensimmäisen päivän kaksi erikoiskoetta ajettiin pimeässä. Jussi Vainionpää kartanlukijanaan Mika Juntunen lähti kilpailuun 29 pisteen SM-pistejohdossa.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä kaksikon murheet alkoivat heti ensimmäisellä EK:lla. Puolivälin jälkeen aukealta metsään tultaessa vastassa oli edellisen ajokin nostama hiekkapölyseinä, joka peitti kaiken näkyvyyden. Oikealle kääntyvän mutkan jätössä auton perä tippui ojaan ja osui koivuun. Pyörähdyksen jälkeisessä tilanteessa auto sammui useamman kerran ja aikaa kului noin 40 sekuntia, mutta auto tuntui ajokuntoiselta. Autossa oli ulkoisia vaurioita, mutta ajettavuus oli kuitenkin tallella.

Toinen erikoiskoe lähti hyvällä rytmillä liikkeelle, kunnes noin seitsemän kilometrin kohdalla yli 150 kilometrin vauhdissa risteysjarrutuksessa jarrupoljin meni pohjaan ja auto muuttui jarruttomaksi. Jussin ja Mikan onneksi tie risteyksestä jatkui myös suoraan, joskin pistossa oli sulkuauto poikittain. Jussi onnistui väistämään sulkuauton ajamalla ojan kautta ja lopuksi pysäytettyä auton käsijarrun avulla. Tapahtuman vuoksi kilpailu oli tältä erää keskeytettävä. Keskeytyksestä koitui kolmen minuutin aikasakko, mutta autokunta pääsi jatkamaan kilpailua seuraavana päivänä superrallisäännön turvin.

Huolto teki yhdessä Printsportin experttien tuella loistavaa työtä pitkälle aamuyölle saakka ja auto saatiin kilpailukuntoon lauantaipäivän taistelua varten. Toiseen kilpailupäivään kuljettajat lähtivät yhdeksänneltä sijalta. Tavoitteena toiselle päivälle oli ajaa tasainen, nousujohteinen kilpailu ilman riskejä ja kerätä mahdollisimman paljon SM-pisteitä.

Yleisöerikoiskokeelle sekä viimeiselle erikoiskokeelle Vainionpää ajoi SM2-luokan pohja-ajan. Muilla toisen päivän erikoiskokeilla kaksikko oli toiseksi nopeimpia. Kilpailu päättyi loppujen lopuksi kolmanteen sijaan, johon useiden vastoinkäymisten vuoksi kilpailijat olivat tyytyväisiä.

Seuraava ja samalla kauden viimeinen SM-rallin osakilpailu ajetaan Tampereen ympäristössä 27.--28.9.2013. Sinne Jussi ja Mika lähtevät 20 pisteen sarjajohdossa.