SM1-luokassa Salo nopein sarjakuljettaja

27.09.2013 / SM1-luokassa Salo nopein sarjakuljettaja

Illan toisella erikoiskokeella sattuneet aikavirheet pitkittivät tätä kirjoitettaessa edelleen SM1-luokan kokonaistilanteen julkistamista kahden erikoiskokeen jälkeen. Ilmeistä on, että vasta aamulla ennen rallin jatkumista voidaan virallisesti taukotulokset vahvistaa.

Ensimmäisellä erikoiskokeella saarijärveläinen Jarkko Nikara otti komennon Tampereella ajettavassa kaksipäiväisessä SM Castrol-rallissa. Nelivetoisten SM1-luokassa sarjan ulkopuolella ajava Jarkko Nikara paiskoi pohja-ajan Savon legendaariselle, 8,45 kilometrin mittaiselle erikoiskokeelle. Nikara oli veljensä Petrin kanssa 4,7 sekuntia nopeampi kuin Viron, myös sarjan ulkopuolisena ajava Karl Kruuda.
"En ole ikinä ajanut tällaista pätkää, oli fantastista. Koko ajan oli oltava tarkkana, tie meni ylös ja alas, mutkat olivat haastavia. Nautin todellakin", kertoi Kruuda innostuneesti.

Juha Salo oli EK:n 1 kolmanneksi nopein, eroa Nikaraan kertyi 6,2 sekuntia. Salo ei paljon huoltoon tullessaan selitellyt, mainitsi vain, että varovasti oli mies ajanut.
"Katsellaan nyt, miten tämä kisa alkaa tästä kehittyä", jutteli Salo, joka kuitenkin siis oli Ralli SM -sarjalaisista nopein ja kiinni tässä vaiheessa luokan korkeimmissa SM-pisteissä.

Ari Vihavainen on Juha Salon 8:nnen suomenmestaruuden pahin uhkaaja. Vihavainen jäi pohjista 7,8 sekuntia ja Salosta vain 1,6.
"Varovasti aloitin minäkin", myönsi Vihavainen.
"Tämähän on vasta alkua, kyllä tässä hyvillä mielin ollaan ja tosissaan aiotaan taistella täälläkin."
Mikkelin Jussi Tiippana ehti ykköserikoiskokeen maaliin 0,1 sekuntia Vihavaista nopeampana, joten hän oli neljänneksi nopein. Tiippanalla ei kuitenkaan epäonnisen kauden jälkeen ole mahdollisuuksia mitaleille, mutta pystyy toki sekoittamaan pisteiden jakautumista. Juha Salo on kuitenkin aina osannut ajaa mestaruudesta, ja hänelle riittää mestaruuteen vielä seitsemäs sija Vihavaisen voittaessa.

SM1
EK:n 1 jälkeinen tilanne (EK:n 2 aikoja vielä selvitellään)
1) Jarkko Nikara-Petri Nikara Saarijärven UA Ford 4.27,4; 2) Karl Kruuda-Martin Järveoja Viro Ford + 4,7; 3) Juha Salo-Jarkko Kalliolepo Karkkilan UA Mitsubishi + 6,2; 4) Jussi Tiippana-Henri Arpiainen Mikkelin UA Mitsubishi + 7,7; 5) Ari Vihavainen-Jani Vainikka Heinolan UA Mitsubishi + 7,8; 6) Teemu Asunmaa-Tomi Ikonen Alavuden UA Subaru + 10,9; 7) Jari Kihlman-Matti Heikkinen Kuusamon UA Mitsubishi + 13,7; 8) Timo Mäenpää-Ari-Pekka Hautanen Kurikan UA Mitsubishi + 15,9; 9) Tero Röyhkiö-Timo Hallia Lempäälän UA Mitsubishi + 15,9; 10) Joni Nikko-Jarno Ottman Laihian UA Mitsubishi + 16,0 sekuntia.