Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttunen SM3-luokan vierailevana tähtenä SM Vaakuna-Rallissa

16.02.2017 / Miikka Kimari

Rallin EM-sarjaan tällä kaudella suuntaava Opel Motorsportin 22-vuotias tehdaskuljettaja Jari Huttunen aloittaa kilpailukautensa viikonloppuna Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa. Marcus Grönholmin luotsaaman GRX Management Teamin riveissä kilpaileva vuoden 2015 SM3-luokan Suomen mestari palaa yhden kilpailun ajaksi samaan luokkaan ajokkinaan Opel Adam R2. Huttusen tavoitteena on testata uudentyyppistä autoa ja samalla mitata luokan tämän hetken kärkivauhti.

- Tärkeintä tässä kilpailussa on saada tuntumaa R2-luokan Opeliin, joka on samanlainen kuin EM-sarjassa käyttööni tuleva auto. Toki aina ajan voitosta, kun kypärän vedän päähäni, joten kovaa on tarkoitus mennä tälläkin kertaa, Huttunen sanoo.

Jari Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo kilpailevat Mikkelissä Jukka Korhoselta vuokratulla kalustolla. Testiä he ehtivät ajaa sata kilometriä, joten luvassa on uusi haaste. Viime kaudella Huttunen ajoi Saksassa Opel Adamilla merkkisarjan mestariksi ja lunasti voitollaan paikan EM-sarjaan. Nyt alla on kuitenkin astetta isomman luokan ajokki.

- Auto on kyllä hieno, ja se on selkeästi enemmän kilpa-autoksi rakennettu kuin toissa vuonna käyttämäni Citroenin R2-luokan auto, esimerkiksi auton ohjaustuntuma on todella hyvä. Testeissä säädimme alustaa ajotyylilleni mieleisemmäksi, mutta siihen jäi vielä hieman hiottavaa. 

SM Vaakuna-Rallista Huttusella ja Linnakedolla on hyviä muistoja, sillä kaksi vuotta sitten uran ensimmäinen SM3-luokan voitto tuli Mikkelistä. Tällä kertaa hän on hyvä vauhtimittari luokan kuljettajille, mikäli kilpailu sujuu suunnitelmien mukaan.

- Mikkelin seudun erikoiskokeet ovat hienoja, ja on mukavaa päästä taas tänne ajamaan. Luokan kärkikuljettajista ainakin Emil Lindholm on varmasti kova vastus.  

Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu Mikkelin jälkeen kahden viikon päästä Saksassa ajettavalla asfalttirallilla, jossa alla on tehdastiimin Opel Adam R2.

Mikkelin SM Vaakuna-Ralli starttaa perjantaina 17.2. kello 19.00. Kilpailussa ajetaan kahden päivän aikana yhdeksän erikoiskoetta ja maali odottaa kilpailijoita lauantaina 18.2. kello 18.49 alkaen. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat numerolla 59.

Kuva: ADAC Motorsport

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa