Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Järvinen "tyhjää pääkopan" Riihimäen SM ralliin

18.05.2017 / Jani Salonen

Rallin SM2 luokassa ajava Tommi Järvinen tunnetaan kuljettajana, joka ei humoristisen asenteensa lisäksi kaihda tavoitteiden asettamista kilpailujen suhteen. Tällä on kuitenkin ollut kääntöpuolensa ja mies myöntää, kuinka päätyi tilanteeseen missä kilpaili lähinnä omien toiveidensa kanssa.

Tämä tuli todistettua Mikkelin osakilpailussa, jolloin matka päättyi ennenaikaisesti ulosajoon. Tapahtuneen tilastotappion mies muotoili legendaarisin sanoin kuinka vauhti oli sopiva, mutka vain hieman liian tiukka.

Tahkolla saavutettu kolmas sija ei Mikkelin pettymystä paikannut, sillä ajallisesti ero kärkeen oli aivan liian suuri. Yliyrittäminen astui kuvioon ja palikoiden kasaaminen kesäkaudelle vaati tunnustuksen, ettei nelivetoiseen siirtyminen sujunut odotetusti.

- Tavoitteiden asettamisessa on joutunut katsomaan peiliin. Tuloslistalla näyttää ihan hyvältä, mutta totuuden nimissä voi sanoa, ettei tämä vastaa sitä mitä itseltäni odotan. Rentoutta ja paineetonta kisaa, jolloin ajamisesta nauttii. Nyt on tullut kasattua liikaa sitä kuuluisaa painetta pääkopan sisään, Järvinen tunnustaa.

Subarulla ajavan Järvisen kilpailuviettiä itsetutkiskelu ei kuitenkaan ole vähentänyt. Riihimäen kisan alla on harjoittelujakso, jossa auton sekä miehistön toimivuutta hiottiin ahkerasti. Tuntuma on hyvä, eikä Tommille mieluisampi sorapinta vähennä nautintoa ajamiseen.

Tällöin lähestytään juuri sitä, mistä miehen mukaan koko touhussa on kyse ja tulostakin voi odottaa. Sitä millaista tulosta jää avoimeksi. Tommi ei jätä jatkokysymyksille sijaa, vaan poistuu takavasemmalle kiittäen Ilmo Lariota vetomiesten opeista, jotka ovat päässeet unohtumaan. Tuleva viikonloppu näyttänee, millaisista opeista on ollut kyse!

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jonne Halttunen 114 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Jarno Ottman 98 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jarkko Nikara / Sayaka Adachi (JPN) 74 pistettä Saarijärven UA ()
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 59 pistettä KauhUA (R5)
5. Jussi Vainionpää / Mika Juntunen (Kaj-UA) 54 pistettä Oulun UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2017

  Rallin nimi Paikkakunta Päivämäärä
  1. Arctic Lapland Rally   Rovaniemi     

26.-28.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 17.-18.2.
  3. TAHKO SM-Ralli Nilsiä 10.-11.3.
  4. Riihimäki-ralli Riihimäki 19.-20.5.
  5. SM O.K. Auto-Ralli Kouvola 9.-10.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli Uusikaupunki    8.-9.9.
  7. RealPark - Lake City Rally    Tampere 29.-30.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa