Facebook Twitter Email Pinterest

Pietarisen veljekset tekevät hyvää jälkeä Ralli SM-sarjassa

19.05.2017 / Jarno Saari

Kotimaan ralliautoilun korkeimmalla tasolla ei ole miesmuistiin nähty veljesparia, joka menestyy näinkin hyvin kuin Eerik ja Henrik Pietarinen. Nyt he ovat valmiina kamppailemaan Riihimäen SM-osakilpailun luokkavoitoista.
 
Sipoon Autokerhoa edustavat veljekset eivät ole juuri päässeet kilpailemaan toisiaan vastaan kypärä päässä, mutta tiimin yhteistyöllä he ovat molemmat päässeet jo näin hyvälle tasolle.
 
- On tietenkin autettu toisiamme uran alussa ja ajoimme välillä samalla kalustollakin vähän vuorotellen, Eerik Pietarinen kertoi.
 
Molemmat veljekset aloittivat rallin ajamisen aivan puhtaasti harrastusmielellä, kun heidän isänsä ja setänsä olivat olleet autourheilun parissa.
 
- Meillä alkoi totisempi tekeminen ja lajiin panostaminen, kun hankimme punaisen turbo-Fiestan, jolla olemme molemmat kilpailleet, säesti Henrik Pietarinen tarkoittaen nykyistä kilpailukalustoaan.
 
Kauden 2016 aikana nähtiin välähdyksiä veljesten vauhdista, mutta viime kauden päätöskisassa Tampereella tärähti huippumenestystä luokkavoittojen myötä. Taitaa olla melkoisen harvinaista, että veljekset saavuttavat samassa osakilpailussa uransa ensimmäiset arvosarjan voitot.
 
Eerik voitti silloin SM2-luokan näytöstyyliin Mitsubishi Lancerilla, kun pikkuveli Henrik nousi SM3-luokan ykköseksi Fiesta R2:lla.
 
Eerik Pietarisen voittokulku nelivetoisten autojen SM2-luokassa on jatkunut sen jälkeenkin, sillä 23-vuotias kuljettaja pokkasi voitot kaikista alkukauden talviosakilpailuista. Niinpä hallussa on varsin tukeva pistejohto ennen kesän kisoja.
 
- Luottavaisena suuntaan kohti kesäkautta. Torstaina ajoin Mäntyharjulla kunnon testit ja päivän päätteeksi pääsin vielä hakemaan asfalttiradalla tuntumaa sorarenkaaseen. Siitä varmasti on hyötyä, kun Riksussa ajetaan kaksi yleisöpätkää assulla.
 
- En mieti pistetilannetta, vaan lähden ajamaan voitosta aivan kuten tähänkin asti. Jos mestaruus saadaan varmistettua jo kesällä, kenties vaihdan kalustoa ja luokkaa kauden viimeiseen osakilpailuun, Eerik vihjaisi tulevasta.
 
Pietarisen tiimissä on kevättauolla tehty täydelliset remontit molempiin ralliautoihin. Lancerin moottori, voimansiirto ja iskarit on huollettu. Fiestan moottori kävi perusteellisessa huollossa M-Sportilla.
 
Henrik Pietarinen kärsi ongelmista talvikaudella, vauhti oli hyvällä tasolla, mutta tekniikka vihoitteli kaikissa kolmessa kisassa.
 
- Jo Mikkelissä meillä oli osa hevosvoimista hukassa, mutta pystyin silti ajamaan kolmanneksi. M-Sport halusi tutkia koneen ja nyt se on rakennettu uuden lohkon ympärille, Henrik selvitti.
 
Henrik ajoi Tahko-rallissa laina-autolla, kun Opelilla tuloksena oli luokan viides sija. Sen myötä hallussa on SM-pistetaulukon kolmas sija. Nuorukainen odottaa innokkaana kesän ralleja, jolloin tavoitteena on yltää jälleen voittokamppailuihin.
 
- Kaiken täytyy toimia ja itsekin pitää onnistua, että tasaisessa SM3-luokassa voi yltää pohja-aikavauhtiin. Tehdään valmistelut huolella ja lähdetään hakemaan loppukaudelta menestystä ja SM-mitalia, päätti AKK:n rallivalmennusryhmässä mukana oleva Henrik.

Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jonne Halttunen 114 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Jarno Ottman 98 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jarkko Nikara / Sayaka Adachi (JPN) 74 pistettä Saarijärven UA ()
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 59 pistettä KauhUA (R5)
5. Jussi Vainionpää / Mika Juntunen (Kaj-UA) 54 pistettä Oulun UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2017

  Rallin nimi Paikkakunta Päivämäärä
  1. Arctic Lapland Rally   Rovaniemi     

26.-28.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 17.-18.2.
  3. TAHKO SM-Ralli Nilsiä 10.-11.3.
  4. Riihimäki-ralli Riihimäki 19.-20.5.
  5. SM O.K. Auto-Ralli Kouvola 9.-10.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli Uusikaupunki    8.-9.9.
  7. RealPark - Lake City Rally    Tampere 29.-30.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa