Facebook Twitter Email Pinterest

Juuso Nordgrenin tavoitteena tärkeät kilometrit

12.07.2017 / Joni Vainio

Rallikuljettaja Juuso Nordgren lähtee levollisin mielin tulevana viikonloppuna ajettavaan Autoglym-ralliin, joka toimii monelle kuljettajalle viimeisenä vauhdin mittaamisena ennen loppukuusta ajettavaa Jyväskylän MM-rallia.

Kouvolassa ajetun edellisen SM-rallin jälkeen Nordgren on tehnyt nuottitreeniä yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa. Sivussa on ollut auton käsittelyharjoittelua sekä muutamia asiakastilaisuuksia, joten ranteet eivät ole päässeet ruostumaan. Treeniohjelmaan on myös mahtunut perinteisempiäkin harjoitteita.

- Nyt kun kelit ovat olleet vähän paremmat, on lenkkeily maistunut käsittääkseni molemmille, Nordgren naurahtaa.

Jyväskylän MM-ralliin valmistautuva Nordgren pääsee ajamaan Skodalla testiä noin 300 kilometriä vielä ennen sorateiden Gran Prix’n starttia.

- Tuleva torstai on täysi testipäivä ja lauantain kisan lasken mukaan testiohjelmaan. Viikko ennen kisaa on vielä yksi päivä, Nordgren luettelee.

Tavoitteet Autoglym-ralliin ovat selkeät. Viime vuonna nuorukainen osallistui samaiseen ralliin, mutta kisa jäi harmillisesti kesken, kun autona ollut Citroën lipesi ajolinjalta ja jäi pohjastaan kiinni ojanpenkkaan.

- Vauhdin mittaaminen jätetään suosiolla Jyväskylään, joten nyt täytyy ajaa maltilla, jotta saadaan kilometrit alle. Viime vuonna oltiin mukana, mutta silloin pystyimme ottamaan vain puolet niistä kilometreistä, joita oli tarjolla.

- Tänä vuonna kilometrit ovat vieläkin arvokkaammat, mutta ehkä jotain säätömuutoksiakin saatetaan kokeilla, Nordgren pohtii.

Aivan täysin kurvaillessa kisaa ei tulla ajamaan läpi. Kuitenkaan viime vuoden kokemuksesta ei ole juurikaan apua, sillä alustavien tietojen mukaan rallin reitti on uusiutunut täysin.

- Totta kai vauhtivertailua pitää jonkin verran tehdä. Kun tietää oman tekemisen tason, näkee millä alueella ollaan muiden kanssa. Tämän vuoden ralli menee käsittääkseni enemmän Sastamalan puolelle, joten tiet ovat meille uusia, Nordgren sanoo.

Nordgrenin kesän kisakalenteri käsittää vielä kaksi edelle mainittua rallia, mutta töitä tulevaisuuden eteen tehdään taukoamatta. Miltä kalenteri tällä hetkellä näyttää?

- Olen kaikille joutunut sanomaan, että Jyskälän jälkeen ollaan viisaampia, mutta sen kummempaa tietoa ei ole. Mieli tekisi kovasti ajaa kaksi jäljellä olevaa SM-rallia, sillä jos niissä menestyisi hyvin, olisi mahdollisuudet SM1-luokan pronssimitaliin, Nordgren sanoo toiveikkaana.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jonne Halttunen 114 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Jarno Ottman 98 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jarkko Nikara / Sayaka Adachi (JPN) 74 pistettä Saarijärven UA ()
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 59 pistettä KauhUA (R5)
5. Jussi Vainionpää / Mika Juntunen (Kaj-UA) 54 pistettä Oulun UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2017

  Rallin nimi Paikkakunta Päivämäärä
  1. Arctic Lapland Rally   Rovaniemi     

26.-28.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 17.-18.2.
  3. TAHKO SM-Ralli Nilsiä 10.-11.3.
  4. Riihimäki-ralli Riihimäki 19.-20.5.
  5. SM O.K. Auto-Ralli Kouvola 9.-10.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli Uusikaupunki    8.-9.9.
  7. RealPark - Lake City Rally    Tampere 29.-30.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa