Facebook Twitter Email Pinterest

Rallybaron tuo rallin SM-sarjaan toisen Hyundai i20 R5 -auton!

14.07.2017 / Jani Salonen

Rallin SM-sarjassa toimiva Rallybaron-tiimi vahvistaa asemiaan tuomalla suomeen pohjoismaiden toisen Hyundai i20 R5 ralliauton. Hankinta on oleellinen osa tiimin strategiaa ja tiimipäällikkö Antti Leinonen valottaa taustoja hankinnalle.

- Kaksi vuotta sitten lähdimme tunnustelemaan mahdollisuuksiamme rallin SM-sarjassa ja näiden kokemusten pohjalta suunnitelmat "ykkösryhmäläisen"  hankinnasta realisoituivat kaudelle 2017. Talutimme viivalle pohjoismaiden ensimmäisen Hyundai i20 R5 -auton, joten miksi ei toista?  Rallin SM-sarja elää hienoa nousukautta ja tämän lisäksi kuljettajamme Jesse Turusen sijoitukset puhuivat heti puolestaan, option käyttäminen toisesta Hyundaista tuli ajankohtaiseksi.

Asiakaskäyttöön suunnattu WRC2-luokan ohjus on valmistunut Hyundai Motorsport Customer Racingin toimesta ja Rallybaronin toiminta on herättänyt Alzenaun tehtaalla suurta mielenkiintoa. Siitä osoituksena keskeytyksen jälkeinen tilanne Riihimäen SM- osakilpailussa, jolloin auton seistessä erikoiskokeella Turusen puhelin soi välittömästi.

Kisainsinööri halusi analyysin auton toiminnasta ja seuraavalla viikolla mies oli Suomessa tutkimassa Hyundaita henkilökohtaisesti. Tämä osoittaa, miten merkittävässä roolissa toiminta Hyundaille rallin SM-sarjassa on. Menestystä halutaan ja sen saavuttamista pidetään realistisena.

Yhden keskeytyksen vastapainoa toimivat sijoitukset, jotka ovat ylittäneet odotukset. Kolmesta kisasta sijat viisi ja neljä, mukana yhdet erikoiskoe pohjat. Positiivinen menestys on herättänyt runsaasti kiinnostusta kuljettaja markkinoilla ja tämän johdosta Leinonen lupailee, kuinka toinen Hyundai  i20 R5 näkee päivänvalonsa vielä kuluvalla kaudella.

Tähtäimessä on Tampereen osakilpailu, mutta myös Uudenkaupungin SM- ralli on varteen otettava tavoite. Kysymykseen kuka auton ratissa nähdään, Leinonen ei ota kantaa. Salaisuuksien verho  tältä osin tekee hyvää suomalaiselle autourheilulle, keskustelua tulee pitää yllä ja huhuille antaa siivet. Tämän osalta asiaan palataan viimeistään kauden päätös kisassa, nyt tiimi keskittää voimavaransa Suomen MM-ralliin.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jonne Halttunen 136 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Jarno Ottman 125 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jarkko Nikara / Sayaka Adachi (JPN) 81 pistettä Saarijärven UA ()
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 69 pistettä KauhUA (R5)
5. Mikko Lehessaari / Mikko Lukka (NuUA) 61 pistettä HyUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset Oy SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM Ralli Turku  Turku 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa