Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Hatakka täytti tavoitteensa testirallissa

19.07.2017 / Jarno Saari

Autoglym Ralli oli rallin SM-sarjan SM3-luokastakin tutulle Tommi Hatakalle ja monille muullekin sopiva testiralli, kun heinäkuussa kotimaan kilpailukalenterissa ei kovinkaan monta rallikilpailua ole.
 
Imatralainen Hatakka oli liikkeellä testimielellä, sillä tiimissä oli useampi asia kokeiltavana. Yhteistyö kartanlukija Topi Luhtisen kanssa lähti sujumaan hyvin myös kilpailuolosuhteissa.
 
- Ennen kisaa ajetuissa treeneissä homma toimi, ja samalta se tuntui itse kisassakin, jossa pääsimme vetämään todella haastavilla teillä. Tarkoitus oli yltää kilpailukykyiseen vauhtiin heti alkumetreillä ja siinä onnistuttiin.
 
- Tilanteita tosin oli lähes joka pätkällä. Se johtui varmaan kasvaneesta yrittämisestä sekä teiden vaativuudesta. Kolmospätkällä olimme aivan veitsenterällä, ettei menty vauhdilla ulos.
 
- Nelospätkällä sitten latu loppui. Sain väistettyä miehenvahvuisen koivun - vaikka hipaisu siitä tuli - ja suistuimme ojan yli pellolle. Siinä hajosi kaksi rengasta ja taka-akseli vääntyi, Hatakka jatkoi.
 
Opel Adam R2-kuljettaja menetti rytäkässä monta minuuttia, joten luokan kärkisijat sai unohtaa. Loppupätkillä jatkettiin testaamista ja maalissa tuloksena oli kuitenkin luokan kuudes sija.
 
- Saatiin se hyöty testikisasta, jota haettiinkin. Alussa päästiin kelpo vauhtiin ja kellotettiin luokan kolmen kärjen aikoja, summasi Hatakka.
 
Kuva: Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jonne Halttunen 136 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Jarno Ottman 125 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jarkko Nikara / Sayaka Adachi (JPN) 81 pistettä Saarijärven UA ()
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 69 pistettä KauhUA (R5)
5. Mikko Lehessaari / Mikko Lukka (NuUA) 61 pistettä HyUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset Oy SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM Ralli Turku  Turku 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa