Facebook Twitter Email Pinterest

Lake City Rally tuo SM-finaalin kauppakeskukseen ja Pirkanmaan ”perinneteille”

12.09.2017 / Ossi-V. Takala

Kolmen kuukauden kesätauon jälkeen ralli SM-sarjassa ovat koittaneet hektiset ajat. Kun Uudessakaupungissa juuri saatiin ralli pakettiin, niin vain kolme viikkoa ja katseet kääntyvät kohti Tamperetta – tai siitä hieman etelään.

On mestaruusfinaalin aika, Tampereen Urheiluautoilijat ry:n 29-30.9.2017 järjestämä RealPark - Lake City Rally, keskuspaikkana Lempäälän Marjamäki, Helsinki-Tampere moottoritien kupeella, sijaitseva RealPark-Ideapark kauppakeskittymä.

Alue sykkii syyskuun viimeisen viikonlopun vahvasti rallin henkeä. Täällä kaikki kilpailukeskustoiminnot sijoittuvat RealPark liikekeskuksen alueelle; kilpailu- ja mediatoimistot, katsastus, huolto- ja kokoomatauot, rallin lähtö niin perjantaina kuin lauantaina sekä lauantai-iltana kilpailun maali palkintojenjakoineen.

Rallin starttaa RealParkista perjantaina 29.9. klo 18 ja vain puoli tuntia myöhemmin, alkaen klo 18.31 käynnistyy ensimmäinen erikoiskoe viereisen Kauppakeskus Ideaparkin eteläpäädyn pysäköintialueella sekä sen tiestöllä.

Kauppakeskuksen pääovilta matkaa erikoiskokeelle tulee ainoastaan joitain kymmeniä metrejä, joten nyt viikonlopun ostosmatkasta syntyy kätevästi koko perheen rallimatka. Liikekeskusten yritykset ovat avoinna lähes aina kun rallissa tapahtuu.

Onkin todettava, että jos kilpailukeskuksen tarjoamia palveluja joskus moititaan suppeiksi, niin tuskin tällä kertaa. Halusitpa hankkia rallimatkallasi kaivinkoneen tai jotain pienempää, kaikkea löytyy. Ja rallitarjontakin alkaa itse asiassa jo torstaina 28.9. klo 17, jolloin Kauppakeskus Ideaparkin Keskusaukiolla käynnistyy yleisölle avoin rallin lehdistötilaisuus.

RealPark - Lake City Ralli käsittää 10 erikoiskoetta, 120 EK-km:iä, 3 erikoiskoetta perjantaina. ja 7 lauantaina. Ranteet notkistavan lyhyen Ideaparkin EK:n jälkeen siirrytään perjantai-illan jo hämärtyessä metsän siimekseen, kaksi vauhdikasta ”vaativaa kansallista tasoa” edustavaa erikoiskoetta, Latomaa ja Kaikunkulma, yhteensä runsaat 22 kilometriä.

Yötauolle tullaan RealParkiin, josta matka jatkuu lauantaiaamuna alkaen klo 9.00. Karavaanin kantaan liittyvät myös lyhemmän reitin, EK:t 4 - 8, ajavat ns. nuotittamattomat luokat. Jos perjantai-ilta verryteltiin niin nyt alkaa ralli, siirrytään sille tiestölle, josta on tullut Tampereen UA:n tavaramerkki – takavuosien Suurajo-tiet.

Tuttuja toki, mutta eipä ole viime vuoden toisinto, suunnat ovat vaihtuneet. Aluksi hieman pitkä siirtymä, sitten Ekojärvi, Onkemäki, mennen, tullen Savo, kahdesti myös Uskila, suunta entinen, mutta hieman lyhyempi ja välissä viihdykkeeksi yleisölle, joka ei metsään lähde, Säterin Kihara Valkeakoskella.

Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa