Facebook Twitter Email Pinterest

Juuso Nordgren luottavaisin mielin Espanjan MM-ralliin - yllätyskomento Walesiin

05.10.2017 / Joni Vainio

Rallikuljettaja Juuso Nordgren lähtee torstaina alkavaan Espanjan MM-ralliin varsin mielenkiintoisista asetelmista. Tehdastiimin Skodalla starttaava nuorukainen odottaa innolla uransa isointa kisaa.

Valmistautuminen ja tutustuminen uuteen tiimiin on sujunut hyvin. Skodan tehdastiimin virallisena kuljettajana WRC2-luokkaan starttaava Nordgren on päässyt samalla oppimaan ison tallin toimintaa.

- Hyvä fiilis ja onhan tämä ollut nautinnollista olla osa isompaa tiimiä. Kaikki sujuu ja voi vain keskittyä ajamiseen. Olen erittäin otettu tästä mahdollisuudesta, Nordgren sanoo tyytyväisenä.

Viime vuonna Nordgren oli mukana Espanjan MM-rallissa Ford Fiestalla. Silloin kaikki ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan ja kisa päättyi erilaisten vaiheiden jälkeen keskeytykseen päätöspäivänä. 

- Vielä ei jännitä, mutta torstaina alkaa varmaan pientä jännitystä nousta, Nordgren kertoo.

Nuotitusjaksolta tavoitettu Nordgren kertoo reitin pysyneen lähes samana. Espanjan MM-rallin erikoisuus on, että kolmesta ajopäivästä ensimmäisenä ajetaan soralla ja muina asvaltilla.

- Sorapätkät ovat samat kuin viime vuonna ja samoin yksi asvalttipätkä. Muutama asvaltti-EK ajetaan toiseen suuntaan kuin viime vuonna ja lisäksi on muutama täysin uusi pätkä, Nordgren kertoo reitistä. 

- Toivottavasti keli pysyy hyvänä, sillä viime vuonna sade teki teistä todella huonokuntoisia. Nyt ne varmasti kestävät isolla numerolla lähdettäessäkin, Nordgren kertoo.

Muutoksia loppukauteen 

Nordgrenin kartturina Espanjaan lähtee Tapio Suominen, joka on toiminut muun muassa aikoinaanToni Gardemeisterin kakkoskuskina. Mistään täysin tuntemattomasta kaverista ei ole kyse, sillä Suominen on ollut Nordgrenin mukana kaikissa kesällä ajetuissa SM-ralleissa. 

- Päätin vaihtaa kartanlukijaa ja ”Tapsa” tuli tilalle. Hyvin meillä on yhteistyö lähtenyt käyntiin ja paljon olemme ehtineet ajamaan testiä Espanjan tiimoilta, Nordgren kertoo.

Alkuviikosta Skoda tiedotti, että Nordgren ajaa myös lokakuun lopulla ajettavassa Walesin MM-rallissa. 

- Se tuli täytenä yllätyksenä, sillä mitään ei oltu asiasta puhuttu etukäteen. Walesin ralli jännittää varmaan enemmän kuin Espanja, sillä se on ihan täysin tuntematon kisa. Mutta avoimin mielin lähdemme sinne oppimaan, Nordgren sanoo.

Nordgren myöntää, että tieto osallistumisesta myös Walesin MM-ralliin auttaa valmistautumisessa tulevaan viikonloppuun. Ajamiseen tulee rentoutta, kun takaraivossa ei jyskytä, että Espanjassa on pakko onnistua.

- Ehkä se alitajuntaan vaikuttaa, mutta täysillä pitää silti keskittyä ja tehdä hyvä suoritus, karkkilalainen toteaa.

Kuva: Damien Saulnier

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jonne Halttunen 114 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Jarno Ottman 98 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jarkko Nikara / Sayaka Adachi (JPN) 74 pistettä Saarijärven UA ()
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 59 pistettä KauhUA (R5)
5. Jussi Vainionpää / Mika Juntunen (Kaj-UA) 54 pistettä Oulun UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2017

  Rallin nimi Paikkakunta Päivämäärä
  1. Arctic Lapland Rally   Rovaniemi     

26.-28.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 17.-18.2.
  3. TAHKO SM-Ralli Nilsiä 10.-11.3.
  4. Riihimäki-ralli Riihimäki 19.-20.5.
  5. SM O.K. Auto-Ralli Kouvola 9.-10.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli Uusikaupunki    8.-9.9.
  7. RealPark - Lake City Rally    Tampere 29.-30.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa