Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-Ralli 2018: Jotain vanhaa, jotain uutta

20.11.2017 / Anu Haapalainen

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli, ajetaan Mikkelissä ja sen ympäristössä helmikuun puolessa välissä.

SM Vaakuna-Ralli 2018 ajetaan jo totuttuun tapaan kaksipäiväisenä 16.-17. helmikuuta. AKK:n turvatarkkailija hyväksyi reittiluonnoksen perjantaina pidetyssä katselmuksessa, joten reittijohtaja Jari Jakonen on syystä tyytyväinen.

– Ajoimme reitin läpi, eikä muutostarpeita tullut. Nyt hoidetaan lupa-asiat loppuun ja sitten toivotaan, että talvi ja pakkaskelit saapuisivat Mikkelin seudulle.

– Reitissä on samoja pätkiä kuin tänä vuonna, mutta hieman muutettuna. Lauantain aikataulusta löytyy kaksi kahteen kertaan ajettavaa erikoiskoetta. Pariin vuoteen niitä ei ole Mikkelin reitissä nähty, mutta nyt tähän ratkaisuun päädyttiin mm. kilpailijoilta tulleen palautteen ja nuotituksen helpottamisen vuoksi, kertoo Jakonen.

SM Vaakuna-Rallin kilpailuaikataulu on seuraava: perjantaina ajetaan suosittu yleisöerikoiskoe Mikkelin Raviradalla ja lauantaina kilpailijoita odottaa 6 erikoiskoetta lumisessa eteläsavolaisessa metsämaisemassa. Yhteensä kilpailureitissä on noin 300 kilometriä, joista erikoiskokeita noin 115.

Huoltoparkkina toimii edelleen Mikkelin kampusalue, joka on kokenut viimevuodesta mittavat piharemontit. Kilpailukeskus paperintarkastuksineen on siirretty huoltoparkin välittömään läheisyyteen, XAMKin tiloihin. Näin kaikki kilpailijatoiminnot on saatu kompaktisti kilpailijoita paremmin palveleviksi.

SM Vaakuna-Rallin järjestämisvastuu on Mikkelin Urheiluautoilijoilla. Erikoiskokeiden ja huoltoparkin järjestämiseen osallistuu seuroja ja yhteisöjä niin Mikkelistä kuin lähikunnistakin. Myös Mikkelin kaupunki on myös vahvasti mukana tapahtumassa, onhan kilpailun suojelijaksilupautunut Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen.

– Iso kiitos Mikkelin kaupungille jo vuosia jatkuneesta merkittävästä yhteistyöstä. Ilman kaupungin panosta esim. puitteiden osalta ei tämän kokoista kisaa voitaisi järjestää tässä mittakaavassa, kiittelee kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen.

Ralli SM –sarjan toinen osakilpailu, SM Vaakuna Ralli, järjestetään 16.-17.2.2018 Mikkelissä ja sen ympäristössä. Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan 5.1.2018.

#VaakunaRalli
www.vaakunaralli.fi
www.facebook.com/vaakunaralli

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 74 pistettä SiAk (R5)
2. Marko Mänty / Joni Mäkelä 38 pistettä LaihUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Jonne Halttunen 36 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 33 pistettä NHD (R5)
5. Nikolay Gryazin / Fedorov Yaroslav 27 pistettä RUS (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. OunevaGroup SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku-Salo 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa