Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi tavoittelee Suomen mestaruutta kaudella 2018

20.12.2017 / Anu Haapalainen

Tuusulalaiselle rallikuljettajalle Jani Luhtaniemelle joulupukki toi lahjan jo ennen jouluaattoa: Luhtaniemi ajaa Ralli SM -kauden 2018 Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettajana. 

Ensikosketuksen Ford Motorcraft Rally Teamiin ja sen kalustoon 20-vuotias Jani Luhtaniemi sai kauden 2017 viimeisessä SM-osakilpailussa Lempäälässä. Ensimmäistä kertaa Ford Fiesta 1.0 EcoBoost R2T -autoa kisassa käskyttänyt Luhtaniemi oli maalissa erittäin tyytyväinen sekä tiimiin ja autoon:
 
- Ihan hieno kokemus, olen ollut tosi tyytyväinen. Jätkät tekee loistavaa duunia ja pitää auton hyvässä kunnossa.

SM-finaalista tuloksena oli kauden paras sijoitus sekä tiimipäällikkö Arto Kumpumäen vakuuttanut ajosuoritus:

- Kauden päätösosakilpailussa Luhtaniemi ajoi tosi hyvin, ja se näkyi myös EK-ajoissa. Noiden näyttöjen ja käytyjen keskusteluiden jälkeen päätimme kiinnittää Janin tiimin toiseksi kuljettajaksi kaudelle 2018, Kumpumäki kertoo.

Luhtaniemen vieressä nuotteja lukee Juha-Pekka Jauhiainen, yhteistä kisakokemusta kuskiparilla on jo kolmen vuoden ajalta. Tiimin toisena kuljettajana jatkaa laihialainen Niko Mäkinen.

Ralli SM –kausi alkaa perinteisesti tammikuun lopulla ajettavalla Arctic Lapland Rallyllä. Kisakautensa Luhtaniemi ja Jauhiainen avaavat jo sitä ennen, tammikuuden alussa:

- Heti vuodenvaihteen jälkeen lähdetään pohjoiseen testaamaan. Yritetään ajaa mahdollisimman paljon testikilometrejä alle ennen SM-kauden avausta, koska ikinä aikaisemmin en ole ajanut turbolla talvella. Testireissulla osallistutaan myös loppiaisena ajettavaan Piippola ralliin.

Toiseen kauteensa SM3-luokassa starttaava Jani Luhtaniemi on asettanut tavoitteekseen suomenmestaruuden. Lisäksi tavoitteena on menestyminen Tulevaisuuden Tähti -kisassa, jonka pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen Suomen MM-ralliin.

- Suomenmestaruus silmissä lähdetään kauteen. Lisäksi tavoitteena on voittaa Tulevaisuuden tähti, mikä ei ole varmastikaan helppoa, koska samasta palkinnosta kisaa myös 20 muuta kuljettajaa.

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 99 pistettä SiAk (R5)
2. Marko Mänty / Joni Mäkelä 53 pistettä LaihUA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 51 pistettä NHD (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 48 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Tomi Tukiainen / Mikko Pohjanharju 27 pistettä Keuruun UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. OunevaGroup SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku-Salo 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa