Facebook Twitter Email Pinterest

Kajaanin Heikki Leinonen hienosti maaliin uransa ensimmäisessä SM-rallissa

31.01.2018 / Pirkka Syvänoro

Arctic Lapland Rally eli kansan suussa Tunturiralli kaasuteltiin Rovaniemen ympäristön talvisissa maisemissa viime viikonloppuna. Heikki Leinonen – kartturinaan kokenut Mika Juntunen – starttasi uransa ensimmäiseen SM-ralliin upouudella, R2-luokan Peugeot 206 –kilpurillaan. Ja kisahan meni hienosti! Rookiena Heikki oli SM3-luokan lopputuloksissa upeasti seitsemäs, kun luokkaan starttasi yhteensä 14 kuljettajaa.

Ralli oli opettavainen ja tarjosi paljon tietoa tulevia koitoksia varten. Jo pelkästään nuotin tekemisestä lähes 250 erikoiskoekilometrille ja etenkin nuottiin luottamisesta tuli paljon arvokasta kokemusta. Oli mahtavaa päästää menemään, kun huomasi, että nuottiin voi luottaa ja vieressä istuu kokenut ammattilainen, Heikki hehkutti. Myös auto toimi koko pitkän rallin ajan hienosti – siitä iso käsi koko huoltotiimille.

Vauhdillisesti erikoiskoeajat olivat jopa hieman etukäteisodotuksia parempia, kun luokan kärkimiehille jäätiin vähäisellä kokemuksella keskimäärin vain noin 0,7 sekuntia/km. Ainoa pikku virhe sattui perjantai-iltana EK 3:lla Kaihuavaarassa, kun yhdessä risteyksessä jarrutus jäi vähän myöhäiseksi ja jouduttiin kääntämään pelit poikittain kohti lumipenkkaa. Siitäkin selvittiin säikähdyksellä ja aikaakin hukattiin lopulta vain noin minuutti.

Kaiken kaikkiaan huippureissu, josta joskus on voinut vain haaveilla, Heikki sanaili. Tästä on mahtavaa lähteä jatkamaan SM-sarjaa kolmen viikon kuluttua Mikkeliin, Savon äkkiväärille ralliteille. Koetetaan saada järjestymään armeijan harmaista vapaata vielä nuottitreenejä varten ennen kuin ollaan taas tositoimissa.

Vielä kerran suuret kiitokset jokaiselle yhteistyökumppanilleni, joka olet mukana mahdollistamassa kilpailukauttamme 2018. Tästä on huikeaa jatkaa eteenpäin, Heikki totesi lopuksi.

Kuva: Pirkka Syvänoro

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 117 pistettä SiAk (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 73 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 59 pistettä NHD (R5)
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 53 pistettä LaihUA (R5)
5. Nikolay Gryazin / Fedorov Yaroslav 42 pistettä RUS (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. OunevaGroup SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku-Salo 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa