Facebook Twitter Email Pinterest

FIA:lta korkein mahdollinen ympäristöluokitus autourheilun lajiliitolle, AKK:lle

12.02.2018 / AKK

Autourheilun kansainvälisen kattojärjestön, FIA:n, AKK-Motorsportille myöntämä korkeimman Achievement of Excellence -tason ympäristösertifikaatti on merkittävä osoitus yhteiskunta- ja ympäristövastuun toteuttamisesta suomalaisessa autourheilussa.

AKK on sitoutunut vahvasti FIA:n vuonna 2014 perustamaan ympäristöohjelmaan, joka tukee moottoriurheilun parissa toimivia tahoja ympäristön huomioimiseen. Ohjelmaan kuuluu oleellisena osana kolmiportainen ympäristöakkreditointi, jossa suomalaisen autourheilun lajiliitto saavutti viime vuonna tehdyn auditoinnin myötä korkeimman, Achievement of Excellence -tason. Akkreditointi perustuu kansainvälisesti tunnustettuihin kriteereihin, kuten ISO 14001 ja 14004 standardeihin, ja helmikuuhun 2018 mennessä sen on saavuttanut AKK:n ohella vain viisi muuta lajiliittoa ympäri maailmaa.

FIA:n edustajien suorittamassa kokonaisvaltaisessa auditoinnissa keskityttiin erityisesti ympäristötoiminnan johtamiseen ja ympäristöstrategian jalkauttamisen arviointiin, josta yhtenä onnistuneena esimerkkinä FIA mainitsi raportissaan AKK:n oman KITI Sport Management System -toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla on pystytty vähentämään merkittävästi mm. materiaalien, kuten paperin kulutusta. Kansainvälinen kattojärjestö oli kokonaisuudessaan tyytyväinen näkemäänsä ja antoi tammikuussa lopullisen arviointinsa, jonka mukaan AKK täytti kaikki korkeimman tason ympäristöserfikaattikriteerit.

– Haluamme onnitella AKK-Motorsportia erinomaisesta työstä, auditointi osoitti selvästi erittäin vahvan sitoumuksen ympäristövastuusta huolehtimiseen ja sen kehittämiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä lähettää voimakkaan viestin organisaation ympäristöarvojen kunnioittamisesta sekä sisäisesti että ulkopuolisten sidosryhmien suuntaan, toteaa Graham Stoker, FIA:n varapuheenjohtaja.

– Korkeimman tason ympäristösertifikaatin saavuttaminen oli mahtava uutinen vuoden alkajaisiksi ja kertoo osaltaan, että tekemämme ympäristö- ja vastuullisuustyö on todistettavasti laadukasta. Autourheilun rooli mm. autoilun ympäristöystävällisempien moottoriteknologioiden ja innovaatioiden kehittäjänä on tärkeä ja sen merkitys kasvaa esimerkiksi sähköautojen myötä entisestään. Ympäristötietoisuus ja vastuun kantaminen tulee olla luonnollisena osana toimintaamme ja olemme sitoutuneet kehittämään toimintamalleja ja -tapojamme edelleen, kertoo Anssi Kannas, AKK-Motorsport ry:n pääsihteeri.

Aiemmin syksyllä FIA:n ylimmän tason ympäristöluokitukseen ylsi myös AKK:n vuosittainen päätapahtuma, FIA:n rallin MM-sarjan osakilpailu Neste Ralli. Achievement of Excellence -tunnustuksen vastaanottanut Suomen MM-ralli keräsi erityisesti kiitosta yleisökuljetusten kehittämisestä erikoiskokeille ja kilpa-autojen öljyntorjuntavälineistön huomioimisesta, joka koettiin maailmanlaajuisesti uraauurtavaksi.

Kuva: McKlein

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 117 pistettä SiAk (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 73 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 59 pistettä NHD (R5)
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 53 pistettä LaihUA (R5)
5. Nikolay Gryazin / Fedorov Yaroslav 42 pistettä RUS (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. OunevaGroup SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku-Salo 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa