Facebook Twitter Email Pinterest

Pohjanmaa ralli esillä Pohjanmaan Suurmessuilla

28.03.2018 / Pohjanmaa ralli

Pohjanmaa ralli ajetaan 15.-16. kesäkuuta, ja kilpailu on jälleen tälle vuodelle noussut SM-sarjaan mukaan. Pohjanmaa rallin reitti kulkee Seinäjoen ja lähikuntien alueella, ja kilpailukeskuksena toimii hotelli Sorsanpesä. Pohjanmaan osakilpailu on näyttävästi esillä myös Pohjanmaan Suurmessuilla 7.-8. huhtikuuta.

Pohjanmaan Suurmessut järjestetään Vaasan Botniahallissa, minne Pohjanmaa rallin tapahtumaosasto niin ikään rantautuu. Pohjanmaa rallin osastolla on esillä SM-sarjan kilpailukalustoa, kun Pensas Racing tuo Renault Megane Coupe V1600-kilpurinsa näytille viikonlopun ajaksi.

Kilpailunjohtaja Erkki Hemminki puhkuu intoa rallin järjestelyjen alla. Mies lupaa ralliviikonlopulle kovatasoista kisailua ja yleisöystävällistä oheisohjelmaa.

- Kilpailukeskuksena toimii koko kilpailunajan Hotelli Sorsanpesä Seinäjoella. Huoltoalueena on pejantaina 15. kesäkuuta Rengastien Autotarvikkeen piha-alue ja lauantaina 16. kesäkuuta Isonkyrön koulukeskus, joihin molempina päivinä on yleisöllä vapaa pääsy. Rallipaketteja on myytävänä myöhemmin ilmoittavissa myyntipisteissä, tiedottaa Hemminki. 

Erikoiskokeet suunnitellaan Seinäjoen ja lähikuntien alueelle, mutta pidetään salassa lähes kilpailun alkuun saakka. Tänä vuonna VIP-alueeseen panostetaan entistä enemmän, ja alueelle on mm. bussikuljetus.

- Erikoiskokeita löytyy kahdeksan kappaletta, joiden yhteispituus on noin 115km. Erikoiskokeista kaksi ajetaan perjantaina ja loput lauantaina.  Kannattaa seurata tarkasti Pohjanmaa rallin Facebook- ja nettisivuja, minne päivitetään tieto reitistä ja muista uutisista ensimmäisenä. Nyt kaikki vain  katsomaan suomen kovinta rallisarjaa, sillä sitähän ei tiedä jos joitain yllätysnimiä löytyisi lähtöluettelosta! Niin ja onhan perjantaina lisäksi VIP-alue, missä riittää hyvää ruokaa ja ohjelmaa rallin lisäksi, myhäilee Hemminki tyytyväisenä rallin tarjontaan.

Pohjanmaa rallin osastolla Suurmessuilla voi tutustua tarkemmin sekä kilpa-autoon että rallitapahtumaan. Pohjanmaa rallin Facebook-sivuilla järjestetään samanaikaisesti messujen kanssa messukilpailu, jossa arvotaan kaksi Pohjanmaa rallin VIP-pakettia kaikkien osallistujien kesken.

Kuva: Juha Pensas

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 117 pistettä SiAk (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 73 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 59 pistettä NHD (R5)
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 53 pistettä LaihUA (R5)
5. Nikolay Gryazin / Fedorov Yaroslav 42 pistettä RUS (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. OunevaGroup SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku-Salo 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa