Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo ei ole luovuttanut kärkisijojen suhteen

16.05.2018 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarja palaa viikonloppuna kevättauolta tositoimiin Kouvolassa. Rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin Juha Salon ja  kartanlukija Topi Luhtisen valmistautuminen kesäkaudelle sujui tauon aikana suunnitelmien mukaisesti.
 
Kevään aikana uuden värityksen ja teippauksen ylleen saanut Peugeot 208 T16 R5 on täydellisesti huollettu ja molempien kuljettajien kilpailutuntumaa on palauteltu kohdilleen ennakkotesteissä.
    
- Auto purettiin kevään aikana osiin, huolsimme sen ja vaihdoimme Itärallista viisastuneena myös jokaisen liittimen uuteen, jotta  vastaavaa syytä keskeyttää ei enää eteen tulisi. Ajoimme testiä reilut 50 EK-km, ja kaikki toimi hienosti. Teimme Itärallin jälkeen pieniä muutoksia jousitukseen ja auto meni samoilla säädöillä sorallakin oikeinkin hyvin.
    
- Tässä viikolla teimme vielä perushuollon ja auto käy teipattavana, jonka jälkeen olemme valmiina viivalle.
 
Salo sanoo, että rallin kaikki kärkikuskit hakevat Kouvolasta voittoa,  kuten myös Hannu´s Rally Teamin kaksikko.
    
- Epäonnisen talvikauden jälkeen paikka kolmen parhaan joukossa on meille minimitulos. Tavoitteemme on ajaa hyvä ja ehjä startti  kesäkauteen, Salo summaa.
 
Kouvolan SM-rallissa letkaa vetävät etuvetoautot, kun rallin kuuma nelivetoryhmä lähtee numerosta 30 liikkeelle. Salon ja Luhtisen  lähtönumero Kouvolassa on 35. Kilpailun reitti kulkee tällä kertaa totutusta poikkeavalla alueella, jolla ei ole viime vuosina kilpaa juurikaan ajettu.
 
- Edessä on erityyppistä tietä kun Kouvolan itäpuolella, jossa reitti on normaalisti kulkenut. Kapeampaa ja tasaista, ei juurikaan  korkeuseroja. Mutta tiet ovat kaikille samat.
    
- Kautemme on sujunut tähän asti niin kuin on sujunut, mutta sarjaa on vielä neljä rallia jäljellä. Lähdemme jokaiseen kilpailuun tekemään niin hyvää suoritusta kun vain ikinä pystymme. Hyviä pätkäaikoja ja hyvin kokonaistuloksia. On tärkeätä, että pääsemme takaisin omalle paikalle taistelemaan voitoista. Pidetään Kouvolassa hauskaa ja vedetään alusta loppuun täysillä, Salo lupaa.
    
Kouvolan SM O.K. Auto-ralli käynnistyy lauantaina 19. päivä toukokuuta klo 9:01. Reitillä on yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 99,76 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Kouvolaan lauantai-iltana klo 18:07 alkaen.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 127 pistettä SiAk (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 83 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 77 pistettä NHD (R5)
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 59 pistettä LaihUA (R5)
5. Nikolay Gryazin / Fedorov Yaroslav 57 pistettä RUS (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. OunevaGroup SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku-Salo 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa