Facebook Twitter Email Pinterest

Kasi tyytyväinen kesäkauden avauksen 7. sijaan Kouvolassa

23.05.2018 / Team Kasing tiedotus

Kesäkauden ensimmäinen SM-osakilpailu, O.K. Auto-ralli, ajettiin hyvissä olosuhteissa Kouvolassa. Kilpailun noin 100 EK-kilometrin mittainen reitti tarjosi lähes kokonaan uutta tiestöä.

Torstaina ajettiin lyhyt testi Savitaipaleella. Tämän jatkoksi ennen varsinaista kilpailua ajettiin lyhyt Shakedown- testi kilpailun alla perjantaina.

– Shakedown- pätkä vedettiin kahteen kertaan ja ajofiilinki oli hyvä, kommentoivat Jukka Kasi ja Henri Ania valmistautumistaan ennen varsinaista starttia lauantaina.
Rallin ensimmäiset kolme erikoiskoetta, kokonaispituudeltaan n. 40 kilometriä, olivat kesäkauden avauksen ’sisäänajoa’. Avauspätkien luonne vastasi monessa mielessä enemmänkin Pohjanmaan tiestöä.

– Rallin ensimmäiset erikoiskokeet olivat vaihtelevia ja mieleisiä. Tästä huolimatta ajo oli varovaista avauserikoiskokeilla, summasi Kasi avaustaan rallin ensimmäisellä huoltotauolla.

Ensimmäisen huollon jälkeen kilpailun reitti kiersi toistamiseen jo ajetuille erikoiskokeille, jotka nyt ajettiin erikoiskokeina 4-6. Uudelleen ajattaessa vauhdin nosto oli tuntuva, ja ajetut pätkät olivat tiimille rallin ehdottomasti parasta tekemistä.

– Jotain siinä ajossa vaan tapahtui 1. huollon jälkeen. Jokaisella toiseen kertaan ajetuista erikoiskokeesta aikamme parani noin sekunti per kilometri. Pito parani toiselle kierrokselle, se oli selvää, mutta myös luotto ajoon parani selvästi, kommentoi Ania tuntemuksiaan toisella kilpailun huoltotauolla.

– Nämä pätkät oli päivän parasta antia, ja tekemisemme oli hyvällä tasolla. Tässä ikään kuin saatiin kesäkausi kunnolla käyntiin, myhäili Kasi omaa suoritustaan kilpailun 2. huollossa ennen lähtöään rallin päättäneille 2:lle erikoiskokeelle.

Tässä vaiheessa parin Kasi-Ania sijoitus oli vakiintunut SM1-luokassa sijalle 7. kuuden ajetun EK:n jälkeen. Päätöserikoiskokeet 7-8, kokonaismitaltaan n. 16 km, tarjosivat liukkautta ja pölyä. Myös tiestön luonne muuttui verrattuna päivän aikaisempiin erikoiskokeisiin.

– Lähdettiin ajamaan rallin päätös-EK:t mahdollisimman virheettömästi ja varmanpäälle, jotta kauden parasta sijoitusta ja samalla tärkeitä SM-pisteitä ei menetettäisi minkään hölmöilyn takia, naurahti Kasi tuntojaan rallin maalissa.

– 7. sija tyydyttää ja samalla saatiin taas tärkeitä pisteitä kesäkauden avauksesta, Ania summasi kilpailupäivän tulosta.

Seuraava SM-sarjan osakilpailu ajetaan Seinäjoella 15-16.6.2018.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 127 pistettä SiAk (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 83 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 77 pistettä NHD (R5)
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 59 pistettä LaihUA (R5)
5. Nikolay Gryazin / Fedorov Yaroslav 57 pistettä RUS (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. OunevaGroup SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku-Salo 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa