Facebook Twitter Email Pinterest

Vuorisalo toinen myös Kouvolassa: ”Olen tyytyväinen tulokseen!”

24.05.2018 / Samuli Vuorisalon tiedote

Ralli SM –sarjan kesäkauden avauskisa ajettiin menneenä viikonloppuna Kouvolassa SM O. K. Auto-rallin merkeissä.

SM3-luokkaan startannut Samuli Vuorisalo ja kartanlukija Henri Arpiainen sijoittuivat jälleen luokassaan toiseksi, kun kuudennella erikoiskokeella tapahtunut pieni ajovirhe vesitti tiukan voittotaistelun Joonas Lindroosin kanssa. Lopputulos ja sen mukana tulleet pisteet maistuivat kuitenkin kisan jälkeen ihan hyvältä.

- Tiukkaa taistelua voitosta oli kyllä Joonaksen kanssa, mutta yksi pieni virhe kuudennella erikoiskokeella pilasi sen taiston tällä kertaa. Hyvät fiilikset jäi kuitenkin toisestakin sijasta ja oli kyllä kiva vääntää taas oikein kunnolla kelloa vastaan pienillä marginaaleilla, Samuli toteaa.

- Heti ykköspätkästä asti saimme hyvän sykkeen ajamiseen ja sitä kesti tosiaan aina sinne kuudennelle erikoiskokeelle asti, mutta siellä vedettiin yksi risteys pitkäksi ja auto puolittain sammui tilanteessa, joten sen jälkeen piti huolehtia kakkossijasta, että se säilyy maaliin asti. Omaan ajooni olin ihan tyytyväinen, tasaisen varmaa suorittamista ja puhdasta ajoa ilman sen suurempia ”liippejä.” Talvella meinasi ajaminen mennä välillä vähän liikaa reuhaamiseksi, niin se oli yksi kehityskohta Kouvolaan ja siinä kyllä onnistuttiin, Vuorisalo läpikäy kisapäivää.

Suurimman hymyn kuljettajan kasvoille kisassa toi erinomaisesti toiminut auto sekä paluu sorarallien pariin.

- Auto oli kyllä koko kisan erinomainen, siitä iso kiitos huollolle. Opel oli erittäin hyvä ajaa ja ne pienet viilaukset, mitä teimme ennakkotesteissä osoittautuivat oikeiksi valinnoiksi. Oli myös mahtavaa päästä ajamaan taas kesällä, niin paljon hienompaa ja mukavampaa puuhaa. Kiva lisämauste kisaan oli myös se, että lähdimme reitille ensimmäisinä autoina.

Tällä kaudella kolme SM-rallia takana ja niistä kolme kakkossijaa. Miten seuraavassa osakilpailussa Pohjanmaalla kesäkuussa sijoitus kirkastuisi yhdellä pykälällä?

- Yritetään pari kertaa päästä testaamaan ennen seuraavaa kisaa ja sitä kautta saada vielä napsu lisää vauhtia. Pienistä asioista se on kiinni ja näin jälkeenpäin niitä on helppo katsoa in-careista, mistä ne uupuvat sekunnit olisi pystynyt kiristämään. Uskon vahvasti, että se voitto sieltä vielä tulee. Ajamaan oppii ajamalla eli lisäkilometrien kautta ne asiat tulee korjaantumaan ja se, että saadaan pidettyä hyvä rutiini tekemiseen. Kouvolaan oli jo hyvä valmistautuminen, mutta Seinäjoelle tehdään sekin vielä pikkaisen paremmin, Vuorisalo kertoo. 

Kuva: Janne Pieviläinen

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 127 pistettä SiAk (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 83 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 77 pistettä NHD (R5)
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 59 pistettä LaihUA (R5)
5. Nikolay Gryazin / Fedorov Yaroslav 57 pistettä RUS (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. OunevaGroup SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku-Salo 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa