Facebook Twitter Email Pinterest

Kiviniemen Neste-ralli hanke toteutuu

06.07.2018 / Vesa Rauhala

Kristian Kiviniemen hyvin ajettu neljäs tila SM Pohjanmaa rallissa avitti hänen Neste ralli hankettaan.

Kiviniemi ja kartanlukija Matti Kangas nähdään samalla Skoda Fabia R5-autolla Neste rallissa. Jo pelkkä osallistuminen on arvostettava teko yksityiskuljettajalta.

-Tämä on erittäin tärkeää, että pääsimme mukaan. Vielä on tekemistä, että saadaan kokonaisuutena sellainen paketti kasaan, että ollaan valmiita uran suurimpaan satsaukseen, Kiviniemi toteaa vajaa kuukausi ennen kilpailua.

Suomen MM-ralli ajetaan Keski-Suomessa heinäkuun 26.-29. päivinä. Torstaina kilpailu alkaa yhdellä, Jyväskylän keskustassa ajettavalla Harjun erikoiskokeella. Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina ajetaan loput 22. erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 317-kilometriä. Kiviniemi näkee, että onnistuminen Neste rallissa voisi poikia lisää ajamista tulevaisuudessa Skodan R5-autolla.

-Kuten Pohjanmaa rallissa nähtiin, on Skoda tämän hetken kilpailukykyisin auto. Pääsin melko hyvin sinuksi auton kanssa noinkin lyhyessä rallissa. Uuteen autoon siirtymisessä on aina omat vaikeutensa, mutta tässä tilanteessa on suuri apu kun autosta vastaa ammattilaistiimi ja kalusto on huippuluokkaa, Kiviniemi toteaa.

-Ennen kilpailua on ohjelmassa ainakin kaksi testipäivää, joiden aikana pääsen hiomaan oman ajon ja auton yhteistyötä paremmaksi. Luottavaisena lähdetään kilpailuun tekemään hyvää suoritusta ja yritetään saada hyvää näyttöä aikaan. Todella hieno on päästä kilpailemaan todella kovatasoisessa porukassa. Tässä vaiheessa on jo kiitettävä suuresti yhteistyökumppaneita ja kaikkia, jotka asiassa ovat mukana auttamassa ja tukemassa, Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Kiviniemi sanailee.

Kuva: Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 50 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Topi Luhtinen 38 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 34 pistettä NHD (R5)
4. Henrik Pietarinen / Juha Lummaa 26 pistettä SiAk (R5)
5. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 24 pistettä ParkUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 1.-2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa