Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasruletti vesitti Männyn SM-viikonlopun

04.09.2018 / JiiVee Korpela

Männyn huolelliset valmistelut Enset SM-ralliin sulivat jo ensimmäisellä erikoiskokeella kun Skoda Fabia R5 -ralliauton alle valitut renkaat pehmenivät jo muutaman ajetun kilometrin jälkeen.

Eikä rengastilanne toisellakaan pätkällä ollut yhtään sen helpompi. Kun renkaiden valinta lauantaille piti tehdä jo perjantaina, ei Männyn valinta osunut edes lähelle oikeaa.

-Pari seuraavaa pätkää meni jollakin lailla kohtalaisesti, mutta ei kuitenkaan oikeaa rallivauhtia. Kun ei ole kunnon luottoa renkaiden pitoon, ajaminen on yhtä hakemista ja se näkyy ajassa, Mänty murisi.

-Kuudennella pätkällä oikea takarengas hajosi täydessä vauhdissa ilman mitään ennakko-oireita. En ainakaan huomannut, että rengas olisi osunut mihinkään näkyvään kiveen tai muuhun. Siinä kun vedettiin 10 kilometriä rengas riekaleina, niin maastoon jäi myös iso pala auton kylkeä.

Ennen kahta viimeistä erikoiskoetta ongelmien kanssa taistellut Mänty oli SM1 -luokan kahdeksantena, mutta vastatuuli vain vankistui rallin loppua kohden.

-Täysillä yritimme painaa, mutta ei vaan saatu isoa vauhtia päälle. Viimeisellä pätkällä hukkaportin letku irtosi ja siihen katosi loppukin vauhti. Kisan jälkeen koneen tietoja purettaessa paljastui, että ongelmat hukkaportissa vaivasivat kolmella viimeisellä pätkällä, veti Mänty yhteen vauhdin tappajat.

Luokan yhdeksänneksi taipuneen Männyn sijoitus ei ole sitä mihin on kauden aikana totuttu.  SM1 -luokan pisteissä edelleen neljäntenä oleva kauhajokelainen ole kuitenkaan luovuttajatyyppiä ja vielä on kesää jäljellä.

-Lähdetään loppukuusta kauden päätöskisaan Turkuun ja katsotaan sen jälkeen mitä kaudesta jäi käteen, Mänty kirkasti.

Kuva:Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 127 pistettä SiAk (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 83 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 77 pistettä NHD (R5)
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 59 pistettä LaihUA (R5)
5. Nikolay Gryazin / Fedorov Yaroslav 57 pistettä RUS (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. OunevaGroup SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku-Salo 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa