Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkalalle pettymys Enset Rallissa - SM-mitali yhä omissa käsissä

05.09.2018 / Henri Hokkalan tiedotus

Rallin SM-sarja jatkui viikonloppuna kauden toiseksi viimeisellä osakilpailulla, Enset rallilla. Henri Hokkalalla oli edessään kova urakka nousta taistelemaan SM3 luokan suomenmestaruudesta. 

Toisin kuitenkin kävi, Sastamalan ja Huittisten haastavilla teillä käyty sateen värittämä kisa päättyi keskeytykseen podium taistelussa. Koko päivän hieman pito ongelmistakin kärsinyt tikkakoskelainen oli vauhdillisesti oikealla alueella mutta virheitä sattui luvattoman paljon.

- Meillä oli kyllä huono rengas taktiikka tähän kisaan eikä sade auttanut sitä yhtään. Paikkapaikoin tultiin kyllä lujaa mutta oli todella liukasta ja pito vaihteli. Tuli tehtyä tyhmiä ajovirheitä kyllä koko loppukauden edestä. 

Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen SM3 luokan kovatasoinen kärkinelikko oli tiiviissä nipussa, vain reilun 8 sekunnin sisällä. Henri yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa lähti kisan viimeiselle lenkille tavoittelemaan tarvittavaa voittoa ja sitä kautta täyttä pistepottia. Kuudennen erikoiskokeen ensimmäinen väliaika kertoi jo paljon, selkeä pohja-aika.

- Aina kun on pienikin mahdollisuus mestaruuteen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yrittää. Sinäänsä ei mitään sen suurempaa keskustelua käyty taktiikasta, vaihdettii uudet renkaat etupyöriksi ja napsu lisää kyytiä. 

- Ennen puoltaväliä oli nuotissakin hitaaksi merkitty mutka. Pyrin kiihdyttämään mahdollisimman hyvän ulostulovauhdin mutkasta, mutta perä karkasi lopussa alta ja valui leveäksi, roikuttiin ja lopulta keula tökkäsi vasta pakkaan ja sen seurauksena jatkaminen ei ollut enää mahdollista.

- Ei laiteta päätä pensaaseen, auto nippuun ja koitetaan kehittyä tehdyistä virheistä ja näytetään kauden finaalissa mitä osataan, Hokkala toteaa päättäväisesti.

Rallin SM-sarjan kauden päättävä osakilpailu ajetaan 28-29.9 Turun ja Salon alueiden vauhdikkailla teillä.

Kuva:AKK/Toni Ollikainen

 

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 149.5 pistettä SiAk (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 104 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 98 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Nikolay Gryazin / Fedorov Yaroslav 94.5 pistettä RUS (R5)
5. Juha Salo / Jarno Ottman 62 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 1.-2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa