Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Huovinen haki oppia Turusta

05.10.2018 / Joonas Huovinen Rallying tiedotus / Timo Louhelainen

Viikonloppuna päättynyt Ralli SM-sarja tarjosi paljon lisää kokemusta joensuulaiselle Joonas Huoviselle ja hänen kartanlukijalleen Arto Romppaselle. SM Teijo Talot -ralli oli ensimmäinen kilpailu SM3-luokassa Citroen C2:lla. Kaksikko sijoittui debyytissään kahdeksanneksi. 

– Kokonaisuutena hyvä viikonloppu, tämä oli ensimmäinen kunnon pitkä ralli tällä kalustolla. Tavoitteena oli tuoda auto maaliin ja kerätä mahdollisimman paljon kokemusta. ”Sitikka” toimi hienosti ja loppua kohden miehetkin alkoivat saada juonesta kiinni paremmin, Huovinen kertasi kilpailuaan.

– Rallin reitti oli turhan nopea joissakin kohdissa, kun mentiin pitkät matkat rajoitinta vasten. Niillä osuuksilla huippunopeudet ratkaisevat aika paljon eikä ne kehitä ajamista samalla tavalla. Tulevaisuudessa meidän pitää treenata nuottia paljon lisää eri olosuhteissa ja oppia luottamaan siihen.

Alkukaudella V1600 –luokkaa Suomi Cupissa hallinnut Huovinen jätti uuden kalusto hankinnan takia kolme viimeistä osakilpailua ajamatta kyseisessä luokassa. Kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa alkukaudella varmistivat kuitenkin V1600 –luokan hopeasijan kauden päätteeksi. 

– Ainahan se on mukava saada mitali kaulaan pitkän kauden jälkeen. Ensi vuonna olisi tarkoitus kiertää koko Ralli SM-sarja, jos vaan saadaan tarvittava paketti kasattua sitä varten.

– Kiitokset kaikille, jotka ovat jollakin tavalla olleet mukana tukemassa ja auttamassa tiimiä tänä vuonna. Toivotaan, että ensi vuonna mennään taas!

Kuva: Joonas Huovinen Rallying tiedotus / Timo Louhelainen

Pisteet top 5

1. Eerik Pietarinen / Juhana Raitanen 127 pistettä SiAk (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 83 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 77 pistettä NHD (R5)
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 59 pistettä LaihUA (R5)
5. Nikolay Gryazin / Fedorov Yaroslav 57 pistettä RUS (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. OunevaGroup SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku-Salo 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa