Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Markkanen Peugeotilla rallin SM-sarjaan

23.11.2018 / Kalle Markkasen Tiedotus

Nuoresta iästään huolimatta jo pitkän moottoriurheilutaustan omaava Kalle Markkanen ajaa tulevan kauden Peugeotilla, SM3-luokassa. Moottoriurheilua monipuolisesti harrastanut Markkanen siirtyi rallin pariin kaudelle 2018 ja ottaa nyt seuraavan askeleen urallaan.

Päättynyt kausi oli Markkaselle vaikea, mutta opettavainen. Ongelmat leimasivat kautta, mutta välähdyksiä vauhdista saatiin kuitenkin paikoin. Miehen taustajoukot ovat tehneet paljon työtä ja ensi kautta valmistellaankin huolella. Palaset alkavat loksahdella paikoilleen ja MarkkanenRS-tiimi alkaa olla valmis tulevaan kauteen.

Uusi auto ja uusi kartturi tuovat uutta virtaa tekemiseen. 

Markkanen on ladannut ensi kauteen paljon odotuksia ja tavoitteet ovat korkealla. Ensimmäistä kertaa miehen alla on voittaja-auto ja hyvin sujuneet harjoitukset syksyn aikana uuden kartturin, Kim Lehtolan kanssa, antavat koville odotuksille katetta.

–  Valmistautuminen jatkuu. Nyt kun uusi auto saadaan talliin, alkaa harjoittelu. Tutustumme autoon huolella ja harjoittelemme tulevaa kautta varten mahdollisimman paljon. Olen aina oppinut uuden auton metkut nopeasti, mutta se vaatii aina ajamista. Aiomme olla valmiita tammikuun lopulla alkavaan SM-kauteen, toteaa Kalle Markkanen.

Kartturiksi tulevalle kaudelle lupautunut Kim Lehtola on Kallen ajamiseen tyytyväinen.

–  Palasin rallin pariin vuosien tauon jälkeen ja on ilo huomata, kuinka paljon autot on kehittynyt. Vauhti on kasvanut ja erityisesti autojen alustassa on tapahtunut iso muutos. Meno nostaa hymyn huulille ja kyydissä istumisesta todella nauttii. Kalle osaa käsitellä autoa ja itse löysin nopeasti vanhasta muistista rytmin nuotin lukuun. Tästä tulee hauskaa, toteaa puolestaan Lehtola.

19-vuotias Kalle Markkanen aloitti uransa kartingin parissa viisivuotiaana. Kartingin jälkeen ura jatkui parin kauden ajan crosskarteilla. Seuraavaksi vuorossa oli rallicrossia kansallisen tason lisäksi EM-sarjassa sekä pohjoismaisessa Nez-sarjassa. Vuonna 2017 mies osallistui huipputasoiseen RX-academyyn, jossa monipuolisen valmennuksen lisäksi ajettiin erittäin tiukka kilpailusarja.

Kuva: Kalle Markkasen Tiedotus

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Topi Luhtinen 106 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 57 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa