Facebook Twitter Email Pinterest

Niclas Grönholm Arctic Lapland Rallyyn Skodalla

05.01.2019 / GRX Team

Rallicrossin MM-sarjassa GRX Taneco Teamissa kilpaileva Niclas Grönholm tekee kokeilun rallin puolelle, kun hän osallistuu Arctic Lapland Rallyyn kartanlukijanaan Antti Linnaketo. Kaksikko starttaa Rovaniemen ympäristössä 25. -26. tammikuuta ajettavaan ralliin Skoda Fabia R5:llä. 

Ralliautoilun kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika lähtee isänsä jäljille maltillisin mielin.

- Tavoitteena on ajaa siihen malliin, että pysyttäisiin ladulla koko reitti ja saisin mahdollsimman paljon kilometrejä. Se ollaanko maalissa 20. tai viides ei merkkaa tässä kokeilussa mitään. On hyvä saada ensimmäinen ralli läpi ja arvioida sitten kokemusta tarkemmin, Grönholm summaa vaativaa ensikokeiluaan. 

- Otan tämän harjoitteluna rallicrossiin, kun rallissa saa aika hyvin tuntumaa vähän kaikenlaiseen ajamiseen. Suurin haaste on tietysti noutista ajaminen ja järkevän nuotin saaminen paperille. Onneksi Antti vieressä kyllä korjaa, jos alkaa tulla mahdotonta merkkiä vihkoon, Grönholm sanoo.

Grönholm ajoi joulun alla parin päivän testit Skodalla ja silloin syntyi päätös osallsitumisesta Tunturi-rallin, jossa isä-Marcus on juhlinut voittoa kolme kertaa ja isoisä Ulf Grönholm kertaalleen. 

- Testit meni ihan ok. Nukuin vielä yön yli ja sitten olimme faijan (Marcus) kanssa sitä mieltä, että kyllä Tunturiin lähden. Tiedän kyllä, että urakka ei ole helppo, mutta enemmän tässä on kysymys siitä, että pääsee kokeilemaan rallia ja pitämään hauskaa lumisilla teillä, Niclas toteaa.

Nuottiin ja autoon Grönholm päsee vielä tutustumaan muutaman päivän testeissä ennen lähtölipun heilahtamista Rovaniemellä.

Kuva: GRX Team

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Topi Luhtinen 99 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 51 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 39 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa