Facebook Twitter Email Pinterest

Niclas Grönholm Arctic Lapland Rallyyn Skodalla

05.01.2019 / GRX Team

Rallicrossin MM-sarjassa GRX Taneco Teamissa kilpaileva Niclas Grönholm tekee kokeilun rallin puolelle, kun hän osallistuu Arctic Lapland Rallyyn kartanlukijanaan Antti Linnaketo. Kaksikko starttaa Rovaniemen ympäristössä 25. -26. tammikuuta ajettavaan ralliin Skoda Fabia R5:llä. 

Ralliautoilun kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika lähtee isänsä jäljille maltillisin mielin.

- Tavoitteena on ajaa siihen malliin, että pysyttäisiin ladulla koko reitti ja saisin mahdollsimman paljon kilometrejä. Se ollaanko maalissa 20. tai viides ei merkkaa tässä kokeilussa mitään. On hyvä saada ensimmäinen ralli läpi ja arvioida sitten kokemusta tarkemmin, Grönholm summaa vaativaa ensikokeiluaan. 

- Otan tämän harjoitteluna rallicrossiin, kun rallissa saa aika hyvin tuntumaa vähän kaikenlaiseen ajamiseen. Suurin haaste on tietysti noutista ajaminen ja järkevän nuotin saaminen paperille. Onneksi Antti vieressä kyllä korjaa, jos alkaa tulla mahdotonta merkkiä vihkoon, Grönholm sanoo.

Grönholm ajoi joulun alla parin päivän testit Skodalla ja silloin syntyi päätös osallsitumisesta Tunturi-rallin, jossa isä-Marcus on juhlinut voittoa kolme kertaa ja isoisä Ulf Grönholm kertaalleen. 

- Testit meni ihan ok. Nukuin vielä yön yli ja sitten olimme faijan (Marcus) kanssa sitä mieltä, että kyllä Tunturiin lähden. Tiedän kyllä, että urakka ei ole helppo, mutta enemmän tässä on kysymys siitä, että pääsee kokeilemaan rallia ja pitämään hauskaa lumisilla teillä, Niclas toteaa.

Nuottiin ja autoon Grönholm päsee vielä tutustumaan muutaman päivän testeissä ennen lähtölipun heilahtamista Rovaniemellä.

Kuva: GRX Team

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa