Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Koski-Lammilla uusi kartturi ja Juho Koski-Lammi Flying Finn Academyn valmennusryhmään

08.01.2019 / Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Kuvassa vasemmalta oikealle: Ari Koponen, Heikki Koski-Lammi, Arto Ala-Kokkila, Juho Koski-Lammi

Koski-Lammi Motorsportin Juho Koski-Lammin kausi Arto Ala-Kokkilan kanssa oli menestyksekäs. Suomenmestaruuteen johtanut kausi toi Juholle eteen luokanvaihdoksen ja kaudella 2019 edessä on SM3-luokka. Heikki Koski-Lammin kausi 2018 oli päinvastainen kuin pikkuveljensä kun ulosajot värittivät Koski-Lammin ja kartanlukija Kari Luoman kautta.

Tallista löytyvät nyt kaksi Citroen C2 R2 -autoa, joten veljeksillä on ainakin tasavertaiset kalustot. Pari viikkoa sitten 19 vuotta täyttänyt Juho on valittu Suomen Autourheilun nuorisomaajoukkueen Flying Finn Academyn Rookies-ryhmään. Juholla on kuitenkin mahdollisuus nousta maajoukkueen seuraavalle tasolle ensi syksynä. Hieman haastetta ensi kauteen tuo asepalvelukseen astuminen. Aamut Porin Prikaatissa Niinisalossa alkavat 7.1.2019. Juhon kyydissä jatkaa kuortanelainen Arto Ala-Kokkila.

- Nuottien kanssa hommia riittää vielä, mutta ajamalla ja treenaamalla sitä saadaan hierottua paremmaksi. Tavoitteena on ajaa nousujohteisesti ja saada hyviä onnistumisia. Pääsy Flying Finn Academyn Rookies-ryhmään tuo varmasti erinomaista oppia tulevaan, pohtii Juho Koski-Lammi ensi kauttaan.

Heikillä muutoksia vuoteen 2019 tuo kartanlukijan vaihtuminen. Viimeisessä SM-rallissa Salossa hienoon kuudenteen sijaan vauhdittajana toimi siilinjärveläinen, kansainvälistäkin kokemusta omaava Ari Koponen, joka tulee myös koko täksi kaudeksi lukemaan nuotteja.

- Molemmat autot on käyty perusteellisesti läpi ja molemmissa on täysin huolletut moottorit. Tunturi-ralli jää väliin budjettisyistä, mutta toisesta SM-rallista Kouvolasta eteenpäin kaikki SM-kisat on tarkoitus ajaa. Kyllä tällä kaudella tavoitteena on viiden nippuun ajaminen ja Tulevaisuuden Tähti -tittelistä kilpaileminen. Uskon, että Arin (Koponen) kanssa se on täysin mahdollista, kertoo Heikki Koski-Lammi ensi kauden kuvioistaan.

Ari Koponen on myös positiivisin mielin ensi kaudesta. Yhden rallin verran yhteistä kokemusta auttaa paljon.

- Hyvät fiilikset ja luottavaisin mielin ensi kauteen. Oli hienoa, että Salosta Heikki (Koski-Lammi) sai hyvän onnistumisen kauden loppuun ja siitä on mukava jatkaa nyt talvella. Nuotin muuttaminen oikeaan suuntaan toi selkeästi luottoa takaisin ja koen, että sitä alkoi löytymään viimeisessä SM-rallissa, sanoo ensi kauden alkua odottava Ari Koponen.

Veljesten kilpailukaudet alkavat harjoituskilpailuilla. Heikki aloittaa 12.1 ajettavassa Piippolan harrasterallissa. Varusmiespalveluksen vuoksi Juhon kausi alkaa helmikuun alussa Hankasalmen Revontulirallilla.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus
Kuva: Koski-Lammi Motorsport

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 139.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Topi Luhtinen 133 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 85 pistettä NHD (R5)
4. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 79.5 pistettä MikUA ()
5. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Ralli Mikkeli Mikkeli 7.-8.2.
  3. Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli     
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa