Facebook Twitter Email Pinterest

SM O.K. Auto -ralli toivottaa kilpailijat, katsojat ja median edustajat tervetulleeksi Kouvolaan

11.02.2019 / SM O.K. Auto -rallin tiedotus

O.K. Auto -rallin järjestelyjä hiotaan viikonvaihteessa 15.–16.2.2019 ajettavaan yleisen SM ja RSJM:n osakilpailua varten. Haasteensa luo niin talven vaihtelevat ilmat kuin kilpailijoiden ja katsojien turvallisuuteen liittyvät seikat. Odotuksissa on kuitenkin perinteinen talviralli, jossa kilpailijoille tarjotaan haastavia erikoiskokeita ja katsojille näyttäviä ajolinjoja.

Rallin järjestelyjä hiotaan ja viimeistellään runsaan toimitsijajoukon voimilla. Kahden päivän rallin läpivieminen vaatii lähes 700 henkilöä erikoiskokeiden moninaisista tehtävistä aina kilpailun johtoon saakka. Kilpailijoiden myötä Kouvolan seudulle saapuu runsaslukuinen joukko huoltajia ja perheenjäseniä. Ja kun lasketaan vielä katsojat mukaan, liikkuu Kouvolan seudulla viikonloppuna useampi tuhat henkilöä suuntaan, jos toiseenkin.

Kilpailun reitti on laitettu kokonaan uusiksi ja suuntautuu Elimäen, Luumäen ja Tuohikotin vauhdikkaille ja vaativille teille. Kilpailun huolto sijaitsee Kouvolan raviradalla, josta myös perjantaina lähdetään liikkeelle yleisöerikoiskokeella. Kilpailun maali sijaitsee perinteisesti Sokos Hotel Vaakunan pihalla.

Ilmojen haltijan runsaat lumi- ja vesisateet tekevät kilpailuolosuhteista haastavat ja eivät missään tapauksessa päästä kilpailijoita helpolla. Jotta heillä on turvalliset olosuhteet kilpailla, kilpailun johto haluaa muistuttaa katsojia turvallisista katselupaikoista sekä erikoiskokeilla liikkumisesta. Haastavan ja mahdollisesti liukkaan talvikelin vuoksi kilpailun johto toivoo katsojien siirtyvän katselupaikoille ennen erikoiskokeen sulkuajan alkamista. Näin taataan sekä katsojille että kilpailijoille turvalliset olosuhteet. Kilpailun aikana voi tulla useammankin minuutin taukoja jolloin erikoiskokeella liikkuminen on edelleen kielletty. Viimeisen kilpailijan jälkeen järjestäjän ns. purkuauto avaa tien jälleen yleiseen käyttöön jolloin on turvallista poistua katselupaikoilta.

Yleisöerikoiskokeelle Kouvolan raviradalle perjantaina 15.2.2019 on helppo tulla perheen tai ystäväjoukon voimin. Ennen varsinaisen erikoiskokeen alkamista klo 18:00 esiintyy moottorisahajonglööri Janne Mustonen ja kello 18:30 on ilotulitus. Ensimmäinen kilpailija lähtee yleisöerikoiskokeelle klo 19:04. Perjantaina ajavat yleisen SM ja Suomen Cup luokat (luokat 1 – 8) eli yhteensä noin 60 kilpailijaparia. Raviradan erikoiskokeen jälkeen kilpailijat ajavat vielä toisen erikoiskokeen perjantaina ennen siirtymistä huoltotauolle. Lauantaina mukaan tulevat loput luokat Junioreiden, naisten ja nuorten johdolla ja edessä on viisi erikoiskoetta.

Turvallista rallia!

Rallin turvallisuuspiirros/AKK, täydentänyt Leena Tammilehto

Turvallisuuskuva: Rallin turvallisuuspiirros/AKK, täydentänyt Leena Tammilehto 
Tiedotekuva: Taneli Niinimäki/AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa