Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Pajari maltillisin ajatuksin O.K. Auto-ralliin

12.02.2019 / Jani Seppälä

HeiUA:n 17-vuotias Sami Pajari ajoi kartanlukijansa Antti Haapalan (KR-TEAM) kanssa SM-sarjan avauksessa Arctic Lapland Rallyssa monien vaiheiden jälkeen SM3-luokan kolmanneksi. Uran ensimmäiset SM-pisteet, sekä tiimipisteet GGTurbo Ford Junior Rally Teamissa otettiin ilolla vastaan. Saman tiimin Lauri Joona (SAU)  ajoi luokan toiseksi, voiton matkatessa Nuorten Cupin 2017 voittajan, Roni Kaupin (LakUA) mukaan. Tiimipisteissä edellä on vain Printsportin ykköstiimi.
 
Kouvolan osakilpailua odotellessa on ajotuntumaa pidetty yllä AKK:n Flying Finn Academyn leirillä Keuruun Lautaperässä, jossa kartturin virkaa tuurasi Jussi Kumpumäki. Päivän aikana ajokilometrejä kertyi noin 80. 
 
- Nollan tuntumassa ollut lämpötila toimi hyvänä treeninä Kouvolan osakilpailua varten, kun nuoska hiljalleen ajourasta poistui ja päästiin hieman puhtaan boorin makuunkin. Auto on käteen sopiva ja suurimmat remontit tässä valmistautuessa onkin hakea teipparilta puskureihin uudet teippaukset Rovaniemen hankituhojen tilalle, kertoilee Sami kuulumisiaan.
 
Kouvolassa on luokassa mukana 15 osallistujaa. Avauskilpailun väliin jättäneistä vauhtimittarina muille toimii moninkertainen SM-mitalisti Joonas Lindroos (TullUA), jonka lisäksi mukaan tulevat esimerkiksi Tulevaisuuden Tähti 2018 Henri Hokkala (ALTI), sekä aina mielenkiintoiset Jalasjärven vauhtiveljekset Heikki ja Juho Koski-Lammi.
 
- Kouvolassa ei varmasti ole pakkaslumen aiheuttamaa pöllyämistä. Toivotaan että minkäänlaiset sumat eivät nyt ratkaise tuloksia, vaan saataisiin ajaa kilpailun läpi ilman että kukaan moisista kärsii. Märkien lumipenkkojen imu voi kuitenkin olla arvaamaton. Niin kovia ukkoja on viivalla että yhtään pistettä ei tule helpolla. Perjantaina ajetaan pitkän nuotituspäivän päätteksi vielä illan pimeydessä pari ek:ta, valppaana on syytä pysytellä, kertaa Sami maltillisesti.
 
 
Pajari - Haapala kaksikko kilpailee numerolla 34
 
Kuva: Flying Finn Academy ajopäivä / Sami Pajari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Topi Luhtinen 99 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 51 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 39 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa