Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -sarjan kärkinimi Lindholm MM-pisteiden kimppuun

12.02.2019 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland -rallin voittajakaksikko Emil Lindholm, 22, ja Mikael Korhonen, 33, ajavat tulevana viikonloppuna rallin SM-pisteiden sijasta WRC2-luokan MM-pisteistä Ruotsin lumilla.

Kysymyksessä on Lindholmille uran toinen nelivetoautolla ajettava MM-osakilpailu. Suomalaiskaksikko starttaa GRX-tiimin Volkswagen Polo GTI R5:lla reitille lähtönumerolla 48. Paikka tulevassa lähtöjärjestyksessä on noin 25-30 auton paikkeilla.

- Hyvillä fiiliksillä lähdettiin reissuun. Olemme nuotittaneet rallin kertaalleen, mutta nyt olemme ensi kertaa lähtöviivalla. Odotan tulevaa innolla, sillä tykkään paljon Torsbyn alueen teistä ja niiden luonteesta. Tiet ovat huomattavasti enemmän kääntyviä kuin perinteiset suomalaistiet, mutta ne eivät silti ole liian hitaita.

- Tienpohjat pitäisi olla myös jäässä, joten meidänkin lähtöpaikalla ainakin ensimmäisellä ajokerralla olosuhteet ovat hyvät. Toisella ajokerralla odotettavissa on ajouraa ja soraa, mutta Michelin on valmistanut tällekin vuodelle erittäin hyvän rallirenkaan, joka on ajourassa vakaa rengas ja myös kestävä, Lindholm huomauttaa.

Ennen Ruotsin MM-rallia Lindholm ehätti ajaa yhden testipäivän Suomessa, sillä FIA:n uudet testisäännöt kieltävät WRC2-luokan kuljettajilta ennakkotestaamisen rallin kussakin kohdemaassa kolme viikkoa ennen tulevaa kilpailua.

- Vielä viime vuonna suunnittelimme ajaa yhden testipäivän Ruotsissa, mutta ajoimme sen Suomessa. Testissä lähinnä totuttelimme MM-rallissa käytettäviin piikkirenkaisiin, joissa nastaulkonema on yhden millin Suomessa käytettäviä talvirallirenkaita lyhyempi.

- Automme on hyvässä iskussa. Ruotsin MM-ralli on kuitenkin kahteen kertaan ajettavine erikoiskokeineen kisa, jota ei voiteta koko ajan kaasu pohjassa ajamalla. Renkaitakin pitää osata säästää, ja meille ensikertalaisille olisi myös tärkeätä saada rallin kaikista erikoiskokeista kokemusta. Tärkeintä olisi löytää mahdollisimman nopeasti vauhdin ja varmuuden suhteen hyvä balanssi. Meillä on hyvä nuotti, siihen uskon, Lindholm muistuttaa.

Kauden toinen rallin MM-osakilpailu käynnistyy torstai-iltana Suomen aikaa klo 21:08 Karlstadissa ajettavalla yleisöerikoiskokeella (1,9 km). Rallin ensimmäisenä varsinaisena kilpailupäivänä perjantaina reitti suuntautuu kahdesti Norjan puolelle. Päivän ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 131,47 km.

Lauantaina reitti kiertää Torsbyn ympäristössä. Ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 126,18 km. Ralli päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on kolme erikoiskoetta (51,31 km). Rallin voittaja on selvillä noin klo 14:00 Suomen aikaa.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Topi Luhtinen 99 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 51 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 39 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa