Facebook Twitter Email Pinterest

Rallienglanti katoavaa kansanperinnettä? 19-vuotias Lähdeniemi kielikursseilta kohti rallin MM-sarjaa

01.03.2019 / AKK

19-vuotias Arttu Lähdeniemi on yksi niistä lukuisista nuorista rallikuljettajista, jotka himoitsevat tällä kaudella kahta Flying Finn Future Star -palkintoa.

Ensimmäiseksi, kesäkuussa voittaja saa täydellisen ajopaketin elokuiseen Neste Ralliin ja toiseksi, syksyllä on tarjolla tallipaikka junioreiden rallin MM-sarjaan kaudelle 2020. Muun treenaamisen ohella Lähdeniemi on panostanut kielitaitojensa kehittymiseen.

Punkalaitumelainen Lähdeniemi on SM3-luokassa enintään 25 vuotta tänä vuonna täyttävien kuljettajien kesken käytävän FFFS-kilpailun pistetaulukossa toisena kahden osakilpailun jälkeen.

Kauden avaus Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa tuotti moninaisten vaiheiden jälkeen neljännen sijan. Kouvolassa nuori mies oli puolestaan viides.

Uudella Ford Fiesta MK8 R2 -ralliautolla kauteen startannut Lähdeniemi ei ole välttynyt ongelmilta, mutta on tyytyväinen muun muassa uuden auton käytökseen.

- Totuin uuteen autoon nopeasti ja siitä on nyt hyvä fiilis. Nuotituksessa puolestaan riittää kehitettävää, että siihen uskaltaa luottaa täysillä, Lähdeniemi kertoo.

Joensuussa viimeinen mahdollisuus näyttää lumitaidot

Tulevana lauantaina ajettavaan Joensuun SM Itäralliin starttaava Lähdeniemi aikoo lähteä reitille pisteiden kiilto silmissä. Kilpailu on samalla kauden 2019 viimeinen lumella ajettava SM-ralli.

- Sama vauhti täytyy saada Joensuussa päälle kuin Kouvolassa. Joensuussa on aivan erilaiset tiet kuin Kouvolassa, mutta kovalla sykkeellä yritämme lähteä kisaan mukaan. Toivottavasti saamme napattua hyvät pisteet talvikauden viimeisestä kilpailusta, Lähdeniemi ennakoi.

Viime kaudella uransa ensimmäisen MM-osakilpailun Neste Rallissa ajanut Lähdeniemi on panostanut tällä kaudella entistä enemmän Flying Finn Future Star -kilpailussa pärjäämiseen.

Monipuolisen treenaamisen ohella Lähdeniemi on kohentanut kielitaitoaan kansainvälisiä kilpailuja silmällä pitäen.

- Olisihan se hienoa voittaa ja päästä Neste Ralliin. Se auttaisi tämän kauden budjetissakin paljon. Kovasti panostetaan siihen, että voitetaan. Mahdolliset lopputestit ovat tietysti kova haaste, mutta niin pitää ollakin. Tiedän myös, että kielitaitoni ei vielä ole ihan priimaa, mutta olen senkin parantamiseksi käynyt muutaman kielikurssin Englannissa, Lähdeniemi paljastaa.

Lauantaina 2.3. ajettavan Joensuun SM Itärallin kuudelle erikoiskokeelle lähdetään Joensuun torilta kello 10.01. Maalijuhlallisuudet puolestaan käynnistyvät Joensuun raviradalla kello 17.53. Kilpailun kattavat seurantapalvelut löydät osoitteesta rallism.fi.

Arttu Lähdeniemi
Syntymäaika: 18.11.1999
Seura: PunMK/UA
Kotipaikkakunta: Punkalaidun
Kartanlukija: Aki Suutarinen
Auto kaudella 2019: Ford Fiesta R2

SM3-luokan pistetilanne 2/7 osakilpailun jälkeen
1. Roni Kauppi 34 *
2. Arttu Lähdeniemi 31 *
3. Aleksi Röyhkiö 29 *
4. Joonas Lindroos 25
5. Joona Lauri 25 *

* Flying Finn Future Star -kilpailija

Kuva: Arttu Lähdeniemen tiedotus

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 52 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 45 pistettä NHD (R5)
3. Eerik Pietarinen / 35 pistettä (R5)
4. Mikko Heikkilä / Arto Kapanen 19 pistettä MäntsMK (R5)
5. Jukka Kasi / Henri Ania 18 pistettä Laihian UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa