Facebook Twitter Email Pinterest

Aleksi Röyhkiöllä mielessä vahva kesäkausi takkuisen talven jälkeen – ”Voitosta lähdetään ajamaan”

23.05.2019 / Flying Finn -tiedotus

Flying Finn Future Star -kilpailun ensimmäinen osa vuodelta 2019 sisältää vielä kaksi kilpailua. Seuraava kilpailu ajetaan viikonloppuna Riihimäen SM-rallissa. Flying Finn Academy -kuljettaja Aleksi Röyhkiö janoaa voittoa vaikean talvikauden jälkeen.

Uuden suomalaisen rallitähden metsästys käy viikonloppuna kiivaana, kun vuoden 2019 Flying Finn Future Star -kilpailusta nähdään neljäs osakilpailu. Riihimäen SM-rallissa SM3-luokan alle 25-vuotiaat kuljettajat taistelevat ensin tallipaikasta Suomen MM-rallissa. Kauden loppuun kilpailua käydään vielä vuodelle 2020 kohdennetusta merkittävästä tuesta ajaa rallin MM-sarjan JWRC-luokassa.

Loppukarsintoihin molempien palkintojen osalta valitaan SM3-luokassa viiden parhaan joukkoon sijoittuneet, ikäkriteerit täyttävät nuoret kuljettajat. Ensimmäisen FFFS-palkinnon loppukarsijat ovat selvillä kesän toisen, Pohjanmaalla ajettavan SM-rallin jälkeen. MM-rallihaaveita tiukasti jahtaava ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö on ennen kesän ensimmäistä osakilpailua ensimmäisen putoajan paikalla kuudentena SM3-luokan pisteissä.

- Uusi automme on toimiessaan potentiaalinen. Siihen saa olla tyytyväinen. Kauden avauksessa Tunturissa tekniikkamurheet söivät tärkeitä pisteitä. Kouvolassa vauhti ei tyydyttänyt itseäni ja Joensuussa liika yrittäminen aiheutti ulosajon, muistelee nuori ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö.

Talvi on kuitenkin pyritty unohtamaan ja voimavarat on keskitetty unelman jahtaamiseen.

- Asiat ja virheet pitää tottakai käsitellä, että tiedetään, mitä voidaan parantaa, mutta en minä niillä menneillä ole liikaa päätäni vaivannut. Nyt on tärkeintä tehdä asiat niin hyvin kuin mahdollista.

Röyhkiöllä riittää itseluottamusta

Viikonloppuna ajettavaan SM-ralliin Aleksi Röyhkiö lähtee hyvällä itseluottamuksella. Kohonneen itseluottamuksen takana ovat hyvin menneet testipäivät. Riihimäen kilpailussa edessä ovat Röyhkiölle uudet tiet, mutta nuorukainen uskoo tottumisen olevan nopeaa.

- Tottakai olemme tutustuneet incar-videoihin tästä rallista. Edessä on nopeaa soratietä, jota Suomessa riittää. Varuskunnan pätkä on siitä mielenkiintoinen, etten sen kaltaista ole aiemmin ajanut. Uskon automme olevan kesällä vahva ja voitosta lähdemme ajamaan, Röyhkiö päättää.

Riihimäen SM-ralli ajetaan lauantaina 25. toukokuuta kello 11.31 alkaen. Rallin maaliin kilpailijoita odotellaan kello 19.32 alkaen.

ALEKSI RÖYHKIÖ
Syntymäaika: 13.6.2000
Seura: PR-Racing
Kotipaikkakunta: Ylöjärvi
Kartanlukija: Ville Mannisenmäki
Auto kaudella 2019: Ford Fiesta R2
Ura: 2017 Nuorten Rallicupin hopeaa

Ralli SM -sarjaa ja Flying Finn Future Star -kilpailua voit seurata osoitteessa rallism.fi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa