Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm: ”Pisteitä tarvitaan ja kaikki otetaan vastaan”

11.06.2019 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kesäkauden avauksessa Riihimäellä keskeyttämään joutuneet GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen hakevat sarjan seuraavasta osakilpailusta Seinäjoen SM Pohjanmaa-rallista ehjää suoritusta. Lindholm ajoi Volkswagen Polo GTI R5:lla ralliin valmistavan testin maanantaina Mouhijärvellä ja kaikki on kunnossa tulevaan. 

Lindholm ja Korhonen starttaavat SM Pohjanmaa-rallin etuvetoisten autojen jälkeen lähtönumerolla 29. 

- Hyvä fiilis jäi testeistä. Sen huomasi, että Riihimäellä emme päässeet ajamaan kovin montaa kilometriä autollamme soralla. Ajoni oli vielä hieman hakusessa. Aion ajaa vielä torstaina lyhyen shakedownin ennen kisaa niin mä luulen, että sen jälkeen olemme valmiita tulevaan. 

Tänä vuonna Lindholmilla on alla kaksi voittoa ja kaksi pisteetöntä osakilpailua, joten kaikki jaossa olevat SM-pisteet ovat tässä vaiheessa kautta hänelle tärkeitä. 

- Lähden ajamaan omaa kisaani. Väkisin en yritä tehdä mitään. Jos voitto on mahdollinen niin siitä tietysti ajetaan. Pisteitä tarvitaan ja kaikki otetaan vastaan, sillä veikkaan, että luokkamme mestaruus ratkaistaan vasta kauden viimeisessä kilpailussa. 

- Lisäksi tarvitsen ehdottomasti lisää kilometrejä Suomen MM-rallia varten, joka on kesäkauden kohokohta, Lindholm muistuttaa. 

Vuosi sitten Lindholmin Pohjanmaa-ralli meni rallin ensimmäisellä EK:lla rengasrikon takia piloille. 

- Putosimme heti voittotaistelusta ja sijoituimme lopulta kuudenneksi. EK-aikamme toisena kilpailupäivänä olivat kuitenkin vertailukelpoisia kärkeen nähden. On kiva, että tuleva ralli on taas jaksotettu kahdelle päivälle. Viime vuoden perusteella tuleva reitti sisältää hyviä ralliteitä 

SM Pohjanmaa Ralli ajetaan tulevana perjantaina ja lauantaina Seinäjoen ja sen lähikuntien alueella. Kilpailukeskuksena toimii hotelli Sorsanpesä, josta ensimmäinen auto lähtee perjantaina matkaan klo 19:01. Avauspäivän ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 24,67 km. Ralli jatkuu lauantaina klo 9:21 alkaen. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 89,81 km. Rallin maaliin hotelli Sorsanpesään kilpailijoita odotetaan klo 17:20 alkaen.

Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Topi Luhtinen 106 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 57 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa