Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen vahvassa vireessä kohti Pohjanmaa-rallia

12.06.2019 / Jarno Saari

Ralli SM -sarjan viides osakilpailu Pohjanmaa-ralli koittaa tulevana viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä. Esa Ruotsalainen starttaa kisaan vahvassa voittoputkessa, sillä Saarijärven mies on saavuttanut SM2-luokasta täyden pistepotin kaikista alkukauden osakilpailuista.
 
Kolme viikkoa sitten ajettu kesäkauden avauskilpailu tosin näytti, että kärkikamppailu tulee olemaan varsin tasaista sorakisoissa. Ruotsalaisen tiimissä on tehty töitä, että Mitsubishi Lancer Evo9 -mallin kilpailukyky olisi entistäkin kovemmalla tasolla.
 
- Tarkoitus olisi olla nopeampi kuin tähän mennessä. Olemme saaneet kaivettua pieniä juttuja sekä ajamiseen että autoon. Kilometrejä on kertynyt mukavasti testin ja asiakastilaisuuksien puolesta, Esa Ruotsalainen laski.
 
- Kilpailu tulee vain kiristymään loppukautta kohden, joten jatkuva kehittyminen on nyt tärkeässä roolissa. Luonnollisesti tähtäin on edelleen voitoissa. Toivottavasti keli ei olisi rallin aikana liian kuuma ja helteinen, Esa toivoi.
 
Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen kilpailevat Pohjanmaa-rallissa numerolla 35. Kaksipäiväinen kilpailu starttaa nuotitusjakson jälkeen perjantai-iltana klo 19.01.
 
Perjantain kolmen erikoiskokeen jälkeen koittaa yötauko, ja lauantaina on luvassa vielä kuusi pitkää sorapätkää. Kilpailu päättyy lauantaina noin klo 18.00.
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Topi Luhtinen 99 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 51 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 39 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa