Facebook Twitter Email Pinterest

FIA:lta jättipotti - Flying Finn Future Starilla mahdollisuudet WRC-sarjaan

24.06.2019 / AKK

Kansainvälinen autoliitto FIA vankentaa tukeaan nuorille rallikuljettajille helpottaakseen heidän tietään lajin huipulle.

Junior WRC -sarjan on vahvistettu jatkuvan samanmuotoisella formaatilla ainakin seuraavat kaksi vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Suomessa valittava kauden 2019 toinen Flying Finn Future Star -voittaja saa syksyllä tallipaikan JWRC-sarjaan.

Samalla M-Sport ja Pirelli ovat mukana tukemassa kansallisia kilpailuohjelmia useissa Euroopan maissa, kuten Virossa, Suomessa, Italiassa ja Iso-Britanniassa. Suomessa tämä ohjelma on juurikin nimeltään Flying Finn Future Star. Syksyllä, Ralli SM -sarjan kaikkien seitsemän osakilpailun jälkeen käytävässä finaalissa voittajalle on siis luvassa 90 000 euron stipendi, jonka myötä hän voi ottaa urallaan seuraavan askeleen ja kilpailla JWRC-sarjassa.

Myös seuraava askel on jo selvillä. JWRC-sarjan voittava kuljettaja Ford Fiesta R5 -auton lisäksi täyden tukipaketin WRC 2 -luokkaan. Paketti sisältää 200 Pirellin rengasta, ilmaiset rekisteröinnit ja osallistumisen viiteen kilpailuun.

Mikäli JWRC-sarjan voittaja pystyy valloittamaan myös WRC 2 -sarjan, on hänellä kenties mahdollisuus päästä ajamaan kaksi kisaa M-Sportin WRC-autolla. Tämä tarkoittaisi eräänlaista "Grand Slamia", sillä silloin kuljettaja olisi kulkenut koko polun WRC-sarjojen alapäästä ylös huipulle asti. Toistaiseksi tähän ei ole vielä kyennyt yksikään kuljettaja. Toivotaan, että suomalaiset tekevät tässäkin historiaa!

Lähde: FIA
Kuva: Aaro Nygård/AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 70 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 70 pistettä NHD (R5)
3. Eerik Pietarinen / 35 pistettä (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 28 pistettä SaarUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Matti Kangas 27 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa