Facebook Twitter Email Pinterest

Aleksi Röyhkiölle paljon oppia ensimmäisestä MM-rallista

08.08.2019 / Jarno Saari

Viikonvaihteessa ajettu Suomen MM-osakilpailu, Neste Ralli, oli Aleksi Röyhkiölle haastava kokemus. Monipäiväinen kilpailu tarjosi hyvän lopputuloksen, mutta toi alussa myös epäonnistumisen tunteita.

Röyhkiö kilpaili kovassa seurassa Junior WRC -luokassa, joka vilisee nuoria ja kansainvälisiä rallilupauksia. Kilpailun avauspäivän jälkeen ylöjärveläinen oli seitsemäntenä, kun mukana luokassa oli kaikkiaan 14 kuljettajaa.

- Alkupätkät näyttivät kuinka kovaa luokassa ajetaan, vaikka tie oli jo kulunut urille. En saanut toivottua vauhtia päälle kisan alkupuoliskolla. Muutamia osumia tuli kiviin, jotka olivat nousseet esiin. Hankala aloitus, Röyhkiö myönsi.

Toisena päivänä Ford Fiesta -kuskin sijoitus nousi viidennelle sijalle, kunnes öljypohjan hajoaminen Kakariston EK:lla toi aikasakkoa ja pudotti yhden sijan.

MM-rallin vaativuudesta kärsivät myös kilpakumppanit, jonka myötä Röyhkiön ja kartanlukija Ville Mannisenmäen sijoitus nousi päätöspäivän alussa takaisin viidenneksi.

Sunnuntain erikoiskokeet sujuivat vauhdillisesti oikein hyvin ja EK-sijoitukset olivat sijoilla 3-4, jonka ansiosta Röyhkiön sijoitus nousi ajamalla vielä yhdellä pykälällä.

Maalissa JWRC-luokan neljäs sija oli hyvä lopputulos, jonka lisäksi mukaan kertyi mahtavan paljon oppia tulevaisuutta varten:

- Kisaan lähdettiin sillä asenteella, että pyritään saamaan kaikki kilometrit talteen ja jatkuvasti opittaisiin uutta. Ei pystytty olemaan kilpailukykyisiä perjantaina eikä lauantaina, mutta sunnuntaina ajaminen oli jo paremmalla tasolla.

- Luokan kärkikuskien todella kova vauhti tuli yllätyksenä, mutta eihän se ihme ole, koska MM-tason kilpailussa oltiin. Tämän kokemuksen jälkeen jatketaan kovaa työntekoa, jonka avulla pyritään uralla eteenpäin askel askeleelta, Röyhkiö järkeili.

Kuva: M-Sport

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa