Facebook Twitter Email Pinterest

Salo valmistautuu tärkeään Ralli SM -syksyyn Mäntässä

22.08.2019 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjassa SM1-luokan mestaruudesta kilpailevat Skodan Juha Salo ja Topi Luhtinen hakevat tulevana viikonloppuna pitkän kesätauon jälkeen ajotuntumaa Mänttä 200-Ajossa.
 
Lähtönumerolla 24 matkaan starttaava Salo sanoo, että Mäntässä ajettava pienoisralli palvelee hyvin ralli SM-sarjan tärkeää syyskautta. SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu kun on edessä jo reilun viikon kuluttua Laitilassa.
 
- Reilun kuukauden sisällä edessämme on kauden kaksi ratkaisevinta SM-rallia, joihin tulee valmistautua huolellisesti. Edellisen kerran olen ajanut rallia kesäkuun puolivälissä, joten Mänttä 200-Ajo tulee testirallina vastaan sopivana ajankohtana.
 
- Tässä kohtaa tärkeintä on saada kilpailukilometrejä ennen Laitilan SM-rallia alle ja tarkastaa, että kaikki toimii. Toki olen kesän aikana ajanut pari testiä, mutta ei se testiajo tutulla tiellä korvaa vieraalla tiellä nuotista ajamista, Salo muistuttaa.
 
- Aluksi puntaroin, että kannattaako muutamaa pätkää lähteä ajamaan, mutta reilut 47 erikoiskoekilometriä on hyvä määrä ajaa vieraalla tiellä nuotista. Vieraalla tiellä kilpailuolosuhteissa myös auton todellinen käytös tulee aina parhaiten esille.
 
Salo kertoo, että Mäntässä kaksikon tarkoitus on kokeilla myös muutamia säätömahdollisuuksia käytännön toimissa.
 
- Ei mitään suurta ja mullistavaa. Lähinnä kokeillaan muutamaa juttua ja annetaan mennä reippaasti. Se on tärkein juttu, että saadaan hyvät lähtökohdat syksyn rynnistyksiin. Ajan Mäntän jälkeen vielä testin, jossa tarkastetaan että kaikki on kunnossa Laitilaan. Aika mielenkiintoinen syksy tulossa, Salo veikkaa.
 
Perinteinen Mänttä 200-Ajo käsittää tänä vuonna neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 47,34 km. Ensimmäinen kilpailija starttaa Mäntän torilta matkaan lauantaina klo 12:01. Rallin maali sijaitsee kilpailun viimeisen eli neljännen erikoiskokeen maalissa, jonne ensimmäistä kilpailijaa odotetaan noin klo 17:00.
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Topi Luhtinen 106 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 57 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa