Facebook Twitter Email Pinterest

Asunmaalle keskeytys Laitilassa - Mestaruustaistelusta vuoden 2017 uusinta

02.09.2019 / Jari Hotti, Asunmaa Racingin tiedottaja

Teemu Asunmaan ja kartanlukija Jani Salon kilpailu Laitilan SM-rallissa viime lauantaina päättyi keskeytykseen viiden erikoiskokeen jälkeen.

Laitilan ja Uudenkaupungin seudulla lauantaina ajettu SM-ralli oli rallin SM-sarjan kuudes ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Kovavauhtinen reitti piti sisällään kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 106 kilometriä. SM1-luokan pistejohtajana kilpailuun startannut Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jani Salon kanssa kokivat ensimmäistä kertaa tänä vuonna keskeytyksen ja nollatuloksen.

- Joku tekninen juttu. Se ei ole isosta kiinni, mutta sillä ei vaan pysty ajamaan. Koko ajan lähtee linjalta pois ja luistaa älyttömästi joka suuntaan. Kyllähän jokainen ymmärtää, että jos jäädään sekunti per kilometri, niin jotain on pielessä. Eikä pystytä sitä nyt paikallistamaan, Asunmaa kommentoi huoltotauolla viiden erikoiskokeen jälkeen, kun keskeytysilmoitus oli jätetty.

Kun Laitilan SM-rallista oli ajamatta vielä kolme erikoiskoetta, oli Asunmaan ero kärkeen kasvanut jo minuuttiin. Koska kuuden osakilpailun jälkeen kuljettajien pisteistä laskettiin huonoin tulos pois ja Asunmaan kohdalla ennen Laitilaa huonoin tulos oli ollut neljäs sija, olisi alavutelaisen pitänyt yltää vähintään kolmanneksi saavuttaakseen pisteitä. Asunmaa myönsi, että tehtävä oli mahdoton, erot eteenpäin olivat jo sen verran kovat.

- Erot venähtivät niin suureksi ja kun olisi tosiaan pitänyt saada täältä pisteiden kannalta kolmas sija tai parempi, niin eipä siinä ollut mitään hyötyäkään jatkaa, Asunmaa korosti.

Emil Lindholmin jäätyä Laitilassa myös ilman pisteitä, on SM1-luokan mestaruustaistelu kauden viimeisessä osakilpailussa vuoden 2017 uusinta, kun Asunmaa kamppailee tittelistä luokan pistejohtoon Laitilan voiton myötä noussutta Juha Saloa vastaan. Kaksikon välinen ero on neljä pistettä ja syyskuun viimeisenä viikonloppuna Turun ja Salon seudulla ajettavassa kauden viimeisessä osakilpailussa jaossa on 1,5-kertaiset SM-pisteet.

Voittaakseen uransa toisen SM1-luokan Suomen mestaruutensa, Asunmaan toki pitää olla lähtökohtaisesti tuloksissa Salon edellä. Jos Asunmaa on ykkönen, kakkonen tai kolmas, niin vaikka Salo olisi heti seuraavalla sijalla, kruunataan Asunmaa mestariksi. Mikäli Asunmaa on neljäs, ei Salo saa olla heti seuraavalla sijalla, muuten mestaruus menee Karkkilaan.

SM1-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Juha Salo 106
2) Teemu Asunmaa 102
3) Emil Lindholm 67

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa