Facebook Twitter Email Pinterest

Korpiahon debyytti R5:lla siirtyi vuodella - tekee paluun Mad-Croc SM Rallissa

11.09.2019 / Patrick Rupponen

Salon Urheiluautoilijoita edustavan ja Marttilassa asuvan Erkka Korpiahon ensikosketus R5-luokan autoon sai viime vuonna dramaattisen käänteen testikisassa. 

Viime vuonna juuri ennen SM-sarjan finaaliosakilpailua Juha Salolta Peugeot 208 T16 R5-auton vuokrannut Korpiaho ajoi testimielessä Karjaalla rallisprint-kilpailun rajuin seurauksin. Auto kaatui ja kieri ulkomutkan pellolle ja lopputuloksena oli rusinoitunut Peugeotin kori. 

- Se ei ihan toivotulla tavalla alkanut. Penkin kanssa taisteltiin ensin, että saatiin se riittävän korkealle. Juha (Salo), kun on aika pitkä äijä niin oli aika tekeminen saada istuin optimaaliselle korkeudelle. Sen ja kaikkien muiden vaikeuksien jälkeen päästiin viivalle Karjaalle testaamaan autoa ja se päättyi sitten pellolle. Vaikka auton ulkokuori kärsikin aika rajusti, niin onneksemme turvakaaret ja suuri osa tärkeistä moottorin osista säilyi kuitenkin ehjänä ja selvittiin tietyllä tapaa jopa kohtuullisin korjauksin. Päädyttiin myös siihen ratkaisuun, että ostettiin auto kisan jälkeen Juhalta. 

Autoa on kaadon jälkeen korjattu pitkään ja hartaasti suurempaa kiirettä pitämättä. Tällä hetkellä rallitykki on muutamaa pikkujuttua ja maalausta vaille valmis. Juha Salo on lupautunut tulemaan vielä säätämään mm. pyöränkulmia, jotta auto saataisiin mahdollisimman valmiiseen iskuun tulevaa SM-rallia varten. 

Tänä vuonna Korpiaho on kilpaillut säästeliäästi. Takana on vain neljä kilpailua ja nekin kaikki ovat rallisprinttejä vanhalla Mitsubishi Evolla, joista viimeisin edellisenä sunnuntaina Säkylässä. Sieltä kotiinviemisiksi tuli luokan 8 ykköspysti.

- Jostain syystä nyt tuli taas innostus ajaa oikein kunnon ralli. Niitähän mulla on takana muutenkin todella vähän. Nuottikisoja itse asiassa vain kolme, joten se tulee olemaan meille Matin (kartturi Sallasmaa) kanssa se kompastuskivi. Välillä tuntuu, että menisi jopa paremmin, kun se kaveri siinä vieressä olisi vaan hiljaa. Välillä tiputaan nuotilta jo erikoiskokeen toisen mutkan jälkeen, Korpiaho vitsailee. 

Tulevan Mad-Croc SM Rallin reitti on osittain Korpiaholle tuttua tiestöä. Kilpailun kovimmaksi haasteeksi hän nimeää perjantai-illan kaksi pimeällä ajettavaa erikoiskoetta. 

- Hienoja pätkiähän ne ovat, joskus Junnu SM:ssä olen ne ajanut Mitsulla. Innolla odotan taas, että pääsee haastamaan SM-kuskeja. SM1-luokan kärki menee varmasti menojaan mutta muutama hyvä erikoiskoeaika ja sijoittuminen 5-10 sakkiin olisi todella kova suoritus tällä kisavireellä mitä meillä on, Korpiaho päättää.

Kuva: Aki Vuorinen

 

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa