Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona ajoi toiseksi Saarenmaa Rallissa

15.10.2019 / Anu Haapalainen

Lauri Joonan hyvin sujunut rallikausi kotimaassa sai jatkoa uran ensimmäisessä kisassa ulkomailla. Kotiin tuomisina oli toinen sija Virossa ajetusta Saarenmaa Rallista.

Ralli SM -sarjan SM3-luokan hopeamitalistilla, sastamalalaisella 22-vuotiaalla Lauri Joonalla on ollut kiireitä SM-sarjan päättymisen jälkeen. Ensin oli vuorossa kauden toiset Flying Finn Future Star -finaalitestit Pajulahdessa ja heti sen jälkeen käännettiin kilpurin nokka kohti etelää, missä nuorukainen osallistui ensimmäiseen ulkomaiseen ralliinsa, Virossa kisattuun Saarenmaa Ralliin.

- Monta kertaa ollut mielessä lähteä kisaamaan johonkin ulkomaille. Kun kausi saatiin Suomessa hyvin pakettiin, mietimme, voisiko johonkin lähteä vielä ajamaan. Tämä sattui olemaan sopivasti kalenterissa ja olen kuullut pelkkää positiivista kisasta, kertoi Joona.

Lauri Joonan rallikauteen 2019 on kuulunut Ralli SM -sarjan seitsemän osakilpailun lisäksi Jyväskylän MM-osakilpailu Neste Ralli sekä kotiseudulla ajettu Autoglym-Ralli. Niinpä Viroon lähdettiin ottamaan oppia rennolla asenteella. 

- Tavoitteena oli saada ehjät kilometrit ja oppia erilaisesta tiestöstä. Varovainen tavoite oli asetettu podiumille, mutta vaikeahan se on arvailla etukäteen, kun ei ole tietoa, kuinka lujaa paikalliset ajaa, kertoili Joona leppoisaan tyyliinsä.

Saarenmaa Ralli oli Viron rallisarjan tämän kauden viimeinen eli seitsemäs osakilpailu. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajettiin 13 erikoiskoetta, joiden kokonaispituus oli lähes 120 kilometriä. Joona kilpaili kartturinsa Markus Määttäsen kanssa EMV3-luokassa, johon oli ilmoittautunut 10 autokuntaa.

- Tiet olivat todella liukkaita Suomeen verrattuna ja paikallisten mukaan samanlainen "heikko pito" on sekä Virossa että Latviassa ja Liettuassa. Reitti oli muutenkin mielenkiintoinen. Välillä ajettiin ihan merenrannan vieressä ja sitten kaupungin keskustassa. Pääasiassa reitti oli kuitenkin sorateillä, mutta nekin olivat hieman erilaisia kuin kotimaassa ja märkä keli teki olosuhteet haastaviksi, kertasi Lauri Joona kilpailun reittiä. 

Kaksikon kisa sujui ilman suurempia murheita, ja lopputuloksissa he sijoittuivat hienosti toiseksi jääden luokan voittajasta vajaat puoli minuuttia. 

- Kisa itsessänsä sujui nousujohteisesti. Saatiin ajettua muutama pohja-aika sekä kaikki pätkät läpi ja sitä kautta oppia. Hieno kisa kaikin puolin ja järjestelyt olivat huippuluokkaa!

Viron kisaan päättyi myös Joonan ja Määttäsen rallikausi 2019. Tulevan vuoden suunnitelmat on tarkoitus lyödä lukkoon vielä tämän vuoden puolella, marras-joulukuun vaihteessa.

Kuva: Rallyphotos Finland

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Eerik Pietarinen / 25 pistettä (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 16 pistettä SaarUA (R5)
5. Niclas Grönholm / 13 pistettä ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa