Facebook Twitter Email Pinterest

Timonen kiristi otettaan mitalikamppailuun

23.06.2022 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden neljännessä osakilpailussa SM Pohjanmaa Rallissa Lahden UA:n kaksikko Henri Timonen - Jussi Syväranta tiivisti otetaan sarjan mitalitaistoihin. RSJM4-luokassa ajavan parivaljakon kantona kaskessa on läpi kauden ollut sarjaa suvereenisti vienyt Miko Jalava.

Edellisessä osakilpailussa Länsirannikon Rallissa Jalavan konerikon myötä Timosen autokunta kuitenkin kiristi Honda Civic Type R:llään voittoon. Seinäjoella mentiin sitten pitkälti tuttua kaavaa, Jalava karkasi ja muut ajoivat luokan toisesta sijasta. Yötauolle mentäessä Jalava johti Timosta 17,4 sekuntia, josta puoletaan kolmantena ollut Joakim Löfvik oli 32,6 sekunnin päässä.

- Pöly haittasi ekana päivänä aika paljon. Eteen ei nähty juuri yhtään tietyillä alueilla ja jarrupalat loppuivat ek 2 alussa, mutta ihan tyytyväisenä yötauolle sijalla kaksi, vaikka tuntui ettei oikein kulkenut, kertaa Timonen kilpailun kahta ensimmäistä erikoiskoetta.
 
Launtaina aamulla olosuhteet olivat jo aivan toiset ja päivä mentiinkin sateen kastellessa tiestöä, aamu alkoi varovasti.
 
Kakkosijakin oli jo hetkittäin uhattuna, Löfvik kiristi tuntumaan ja kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle lähdettiin Timosen ollessa edellä vain 4,8 sekuntia. Timonen kaivoi hihastaan vielä kirivaihteen ja kasvatti eron maaliin tultaessa 27,2 sekuntiin. Timosen autokunnalle siis kakkostila, 59,5 sekuntia Jalavalle jääneenä.

- Ajettiin vähän liian varovaisesti siinä ek 3:lla ja Löfvik pääsi saavuttamaan. Kokemusta ei ollut minulla tuollaisesta kelistä, niin täytyi aluksi ottaa rauhassa ja kiristää sitten taas loppua kohden, tarinoi Timonen taktiikkaansa,
 
Pisteissä lahtelaiskaksikko on tällä hetkellä neljäntenä, vain neljä pistettä Jalavaa ja kolmosluokassa ajavaa Topi Kärkeä perässä. Mitalitavoite on ajatuksissa, mutta virheitä ei saisi kuitenkaan tulla.
 
- Loppukauden osalta olisihan sarjasta ihan kiva saada mitali, mutta virheisiin ei ole varaa kun yksi "nollakisa" jo takana.
 
- Mikkeliin lähdetään elokuun lopussa hyvillä mielin ja koitetaan saada nyt sentään kilometrejä alle vielä ennen sitä, pohtii Henri Timonen. 
 
Kuva: Samu Ekman / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa