Facebook Twitter Email Pinterest

Heikkilälle podium-sijoitus ERC Liepajasta

03.07.2022 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Mikko Heikkilä on ajanut kolmanneksi Tet Rally Liepajassa. Rallin Euroopan mestaruussarja ERC:n kauden viides osakilpailu oli Heikkilän uran toinen ERC-osakilpailu.

Mikko Heikkilä, 30, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 24, kanssa, ovat sijoittuneet kolmanneksi rallin Euroopan mestaruussarjan viidenessä osakilpailussa Tet Rally Liepajassa. Eroa kärkeen jäi lopulta 1:11,6 sekuntia. Kolmas sija on Heikkilän uran korkein ERC:ssä.

Tet Rally Liepaja alkoi aamun lenkin kolmella erikoiskokeella. Avauserikoiskokeella nurmijärveläiskuljettaja ajoi yhdeksänneksi nopeimman ajan. Kahdeksanneksi ja kuudenneksi nopeimmat ajat lopuilla aamun lenkin erikoiskokeilla merkitsivät Heikkilän olevan yleiskilpailun kuudentena päivähuoltoon tultaessa.

-Edellä menneet ovat sekoittaneet tien pintaa ja putsaamista riittää. Hankalaa on, mutta kaikki on sujunut tähän mennessä hyvin eikä sijoituskaan huonommasta päästä ole. Parannetaan toiseen lenkkiin.

Lauantain päätti iltapäivän kolmen erikoiskokeen lenkki, joka sisälsi aamun erikoiskokeeet toiseen kertaan ajettuna. Varma ajo iltapäivän kahdella ensimmäisellä sekä erikoiskokeen kolmanneksi nopein aika päivän päätöserikoiskokeella nostivat Heikkilän tuloslistoilla neljänneksi. Toiseen ajopäivään Heikkilä lähti 38,4 sekuntia kärjestä ja vain 6,1 sekuntia kolmannesta tilasta.

-Lähtöpaikkaan nähden sijoitus on hyvä, mutta parannettavaakin on. Osuttiin kiveen toisen lenkin alussa ja luulin, että rengas meni. Säästeltiin jonkin aikaa renkaita ennen kuin varmistuimme, että rengas kesti iskun. Viimeinen pätkä tuli todella hyvin, vaikka tulikin erääseen risteykseen puolispinni. Silti kolmanneksi nopein aika kovassa seurassa ja väliajat olivat tasoissa pohja-ajan kanssa.

Rallin päätöspäivä sisälsi niin ikään kuusi erikoiskoetta. Heikkilä oli hereillä heti aamusta, ja ajoi kaikille aamun lenkin kolmelle erikoiskokeelle toiseksi nopeimman ajan. Päivähuoltoon tultaessa Heikkilä oli noussut kolmanneksi vain 2,5 sekuntia toisesta sijasta.

-Nyt päästiin sellaiseen vauhtiin mitä halusinkin. Aamun kahdella ensimmäisellä vauhti oli kovaa, vaikka vähän hävittiin aikaa jarrutuksissa. Viimeisellä ei ollut paljoa sanomista missään. Koitetaan haastaa kakkossijasta.

Viimeisellä kolmen erikoiskokeen lenkillä Heikkilä oli erikoiskokeella 10 kolmas ja 11 toiseksi nopein. Rallin päättäneellä Power Stagella Heikkilä ajoi yhdeksänneksi ollen maalissa lopulta kolmas tiukan kamppailun jälkeen.  

-Viimeisellä pätkällä ajo tuntui hyvältä, mutta aika ei ollut odotetun mukainen. Pitää työstää viimeisten erikoiskokeiden suorituksia. Ajan myötä tätä tulosta pystyy varmasti arvostamaan enemmän, mutta tällä hetkellä pettymys on kova.

Heikkilän uran toinen ERC-osakilpailu sekä samalla toinen Rally Liepaja päättyi hienosti podiumille. Heikkilä haluaakin kiittää laajaa tukijoukkoaan vahvasta uskosta ja tuesta.

-Suuret kiitokset tiimille, autossa ei ollut moitteen sijaa. Kiitokset myös yhteistyökumppaneilleni tämän mahdollistamisesta sekä Pirellille, renkaat toimivat moitteettomasti ja pitoon pystyi luottamaan.

Tet Rally Liepajan yleiskilpailun tulokset:

1.

Martins Sesks

1:31:19,8

 

Skoda Fabia Rally2 Evo

LVA

2.

Efren Llarena

1:32:30,7

1:10,9

Skoda Fabia Rally2 Evo

ESP

3.

Mikko Heikkilä

1:32:31,4

1:11,6

Skoda Fabia Rally2 Evo

FIN

4.

Ken Torn

1:32:51,0

1:31,2

Ford Fiesta Rally2

EST

5.

Gregor Jeets

1:32:59,0

1:39,2

Skoda Fabia Rally2 Evo

EST

 

Kuva: @World / Red Bull Content Pool

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa