Hotasen epäonni kääntyi

25.01.2003 / Hotasen epäonni kääntyi

Luokka iso N lähti aamuun hieman sekavissa merkeissä, sillä eiliseltä oli johtavalle Hotaselle merkitty 50 sekunnin rangaistus myöhästymisestä AT:lle. Hotasen onneksi rangaistus kuitenki todettiin jo päivän aikana kilpailunjohtajan toimesta aiheettomaksi ja poistettiin. Luokassa käytiin vääntöä vielä voitosta aamupäivästä sillä Jukka Ketomäki kärkkyi koko ajan Hotasen ulottuvilla.

Aamun avaukseksi EK 7:lla Jukka Ketomäki nappasikin johtopaikan Hotaselta pienellä 0,7 sekunnin erolla. Kuitenkin vain hetkellisesti, sillä Hotanen korjasi tilanteen heti seuraavalla erikoiskokeella, mutta sai eroa vain 0,8 sekuntia. Seuraavilla seitsemällä EK.lla Hotanen ajoikin luokan pohjat ja venytti eroa Ketomäkeen. Kamppailu katkesi kuitenkin päivän toiseksi viimeisellä EK:lla Ketomäen käytyä penkassa. Hän menetti lähes 3 minuuttia ja tipahti luokan neljänneksi. Toisen sijan korjasi koko päivän kolmatta sijaa pitänyt hallitseva mestari Juha Salo ja kolmanneksi nousi Marko Uutela. Juha Salo ajoi luokan pohja-ajan viimeiselle erikoiskokeelle, mutta jäi kuitenkin lopputuloksessa Hotasen vauhdista 43 sekuntia. Uutelan aika oli 2 minuuttia 24 sekuntia luokkavoittaja Hotasesta.

Koko kärkikolmikko ajoi Mitsubishin Lancerin uusinta mallia, evo 7:aa.

Hotasen esitys oli tänään vahva. Vielä päivän toiseksi viimeisellä EK:lla näytti siltä, että hän pokkaa vaativan Arctic Lapland Rallyn yleiskilpailun kolmannen sijan, mutta jätti kuitenkin huimistelut sikseen: - En kyllä lähtenyt viimeisellä enää mitään yritämään. Päätin ottaa varmanpäälle, että saan voittopisteet luokasta. Täytyy sanoa, että viimeinen EK oli tämän kisan vaikein. On todella vaikea ajaa, kun ei yritä kaikkeaan. Hotanen päivitteli ennen kisaanlähtöä huonoa onneaan kyseisessä kisassa. Viime vuonnakin hän keskeytti viimeisellä erikoiskokeella luokan kolmannelta sijalta. Nyt hän ei jättänyt jossittelulle sijaa.